insan beyninin yapısı, embriyonik gelişimle başlar ve üç ana bölümden oluşur: beyin sapı (temel yaşam fonksiyonları), serebellum (denge ve koordinasyon) ve büyük beyin (düşünme ve öğrenme). Beyin, trilyonlarca nöron ve bunlar arasındaki bağlantılardan (sinapslar) oluşur. Ayrıca, nöronları destekleyen glial hücreler de bulunur. Beyin, duyusal bilgileri işler ve motor hareketleri koordine eder.
adamlar insansı robot yapacağız, yapay zeka üreteceğiz derken yalan söylememiş, yaptılar.
keşfet, shorts, reels gibi zımbırtı uygulamaların kısa ve anlamsız videolarıyla bunu başardılar sayılır. her kısa videonun insan beynine inanılmaz zararları olduğu aşikar. odaklanamayan bir beyin ne işe yarar ki? at çöpe gitsin.
son zamanlarda herkesin hafıza kaybından şikayet etmesi bu yüzdendir. hafıza kaybından şikayet etmeyenler ise zaten tamamen gitmiş, olaydan haberi bile yok, uçmuş.
Verilmiş en büyük nimettir. Bir mücevher kutusudur.
Yaklaşık 100 milyar sinir hücresi bulunur.
Kainat beyine sığmış, beyin de bir Nörona sığmış da, tek bir nöron kainata sığmamış.
Her nöron bir beyindir, bir evrendir.
Her nöronun da kendine has özel bir konnektomu, özel bir matematiği vardır.
(bkz: ismail Hakkı aydın)
ingiliz ve Hollandalı bilim insanları 13 bin 600 kişi üzerinde yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Buna göre, beyni ortalamadan büyük olan kişilerin hafızaları daha kuvvetli, mantık yürütmekte de daha iyiler ancak bu kişilerin daha zeki olduğunu gösteren bir veri bulunmuyor.
Kadınlarda yoktur diyen arkadaşa bir sürprizim olacak. Zekayı ilgilendiren genler X kromozomunda bulunur. Bu nedenle erkek çocuklar zekalarını annelerinden alır.
En donanımlı laboratuvardır. Deneyleyip gözlemleyemediğin şeyleri bile beyin yoluyla rasyonel bir şekilde bir çok farklı açıdan inceler ve sonucunu çıkarırsın. Çoğunlukla hayatının zehir olmaması için otomatik pilot halinde seni en uygun hareketler ile idare eder ve gerektiğinde kontrolü manuel moda alarak devam edersin. Bir et parçası gibi ama kimsenin daha çözemediği sırlar barındırıyor, Sanat eseri.