Uzun ve meşakkatli bir eğitim gerektiren, tıbbın en zor ihtisas alanlarından birisidir. Zira bu sebeple uzmanlık alanı olarak; çalışma şartları ve kazançlarına bakıldığında ülkemizde pek rağbet görmemektedir.
beyin kanaması geçirdim 1 yıl önce doktorum biruni hastanesinde Kamran agayev dir kendisi on numara bir doktordur ve oldukca başarılıdır tavsiye ederim.
tıp camiasında bir söz vardır; doktorun salağı cerrah olur, daha da salağı beyin cerrahı olur, ondan da salağı onla evlenen olur, diye.
burada salaklıktan kasıt, akılsızlık manasında değildir. daha rahat bölümlere gitmek varken cerrahi branşları seçmenin salaklığı kastedilir.
geçtiğimiz temmuz ayında boyun çatlağı geçirdiğim için fellik fellik iyisini aradığım doktordu ama hastanelerde ya ameliyattalar ya sabahın 5nde muayene ediyorlar yada yoklar.
uzmanlıklarının ilk yıllarında henüz tecrübe sahibi olmadıklarından, ameliyat ettikleri her hastanın ağzına sıçarlar. akabinde bu hastalarla tecrübe kazanarak yavaş yavaş asıl uzmanlıklarına ulaşırlar. özellikle trafik kazaları ya da farklı bir darbe sonucu oluşan beyin travmalarında, mecburi gece mesaisi yaşarlar. tehlikeli ve sorumluluğu fazla olan bir seçim.
tanım: büyük beceri isteyen adeta kıldan ip üzerinde cambazlık yapan meslek grubu.
istek: bilmiyorum sözlükte bu mesleğe sahip birileri var mıdır acaba ama eğer varsa soracağım 1-2 soru var ciddi bir mesele yardımcı olurlarsa çok sevineceğim teşekkürler.
günün birinde, şöyle bir hikayeye malzeme olmuş bir adamın, ait olduğu meslek grubu: bir beyin cerrahı katıldığı sohbetlerin birinde gözünle görmediği için, allah'a (haşa) inanmadığını söyler. aynı ortamdaki yaşlı bir adam da, peki evlat sen akıla inanıyormusun diye sorar. beyin cerrahı da evet der. yaşlı adam , peki yaptığın onca beyin ameliyatında hiç akıl gördün mü? diye sorunca beyin cerrahı müslüman olur.