kafa yaptığı için tercih edilen,özelliklede öğrencilerin tercihi olan beyaz şarap aslında tadının birşey benzememesine karşın en ucuz içkilerden biri olması ile öğrencilerin gözünde 1 numaraya yakın yerdedir.
sarap içmek için bir kaç hedenin de olması gerekir. yemegin yanında içme zorunluluğu yoktur. lakin ortamın çok güzel olması gerekir. yanındaki kişi arkadaş sevgili şaraba ayrı bir tat katar. manzara önemlidir. meze olmazsa olmaz değildir ancak katalizördür bir nevi. herşeyden önemlisi yıllanmışsa va sevgiliniz yanınızdaysa karizma yapmaya da yarar aşk yapmaya da...
beyaz etin yanında tüketilmesi önerilen; uzmanlar diyor ben değil ve fakat içimi rahat bir alkollü içecek arandığında başvurulacak ilk adreslerdendir zannımca. bizimkilerden çankaya en iyisidir yine zannımca.
kilo yapmayan ickidir. soguk icilmelidir, sise saklanma asamasinda yan yatirilmalidir, dik halde saklanan sarap kalite ve tat bakimindan degisiklige ugrayabilir. en kaliteli olanlarina avusturya`nin burgenland sehrinde rastlanilabilir.
kırmızı şaraba göre daha az hata kaldırır. chardonnay veya sauvignon blanc üzümlerinden olanları tercih edilmelidir.
kaliforniya zannımca daha güzeldir.
üzümden yapılan hafif kırık sarı renge sahip olmasına rağmen kırmızısından daha açık olmasından mütevellit beyaz diye isimlendirilen ve genellikle %13 alkol oranına sahip olan içecek.
ayrıca;
(bkz: beyaz şarap kadın gibidir)
yalnız beyaz falan değildir. an itibariyle elimdeki bardaktaki sıvı bildiğiniz sarıdır. yani "beyaz şarap" demek abestir, zira kırmızı şaraba "kara şarap" demiyorsak sarı şaraba da "beyaz şarap" dememeliyiz. dünyanın en yüzeysel adamına yakışır ifadeler kullanırsan ondan pek farkımız kalmaz.
romantiktir beyaz şarap. sevgiliyle içilebilecek en güzel alkoldür. hemen kafanızda canlandırın. sevgiliniz, siz, yanan 2 adet mum, istanbul boğazı manzarası ve beyaz şarap. mükemmel bir kombinasyondur.