5 sene önce beslediğim balık türü . Genellikle beta balıklarına , pet shoplarda şarap kadehinde rastlayabilirsiniz. Sırf güzel görünüyorlar diye böyle acımasızca bir davranış gösterir pet shop sahipleri. Betalar yalnız yaşamaya elverişli hayvanlardır.
Hatta öyle ki , fanusuna veya akvaryumuna ayna koyduğunuzda aynadaki yansımasına saldırabilir .
Yüzgeçleri adeta görsel şölendir .
Betalarda beyaz benek ve kuyruk erimesi hastalıkları görülebilir ama tedavisi mümkündür. Suda ani ısı değişimleri olmamalı ve 2 günde bir temiz dinlendirilmiş suyla %30 su değişimi yapılmalıdır.
( Balığın yüzünün suratsız olduğunu düşünüp , annem balığa Polat ismini koymuştu. )
2-3 gün önce edindiğim, hoş balıktır, arada yan yatıp harbi harbi yatar.
Eğer benim gibi hem hayvan sevip hem pisliği ile uğraşmak istemeyenlerdenseniz, biraz depresif ve anarşik bir yapıya sahipseniz tam aradığınız balıktır.
Hantal duruşunun aksine temas anında ok gibi fırlayabilmekte, alırken o muhteşem şal misali uzuvlarına dikkatli bakın renk kaybı ve bakteri olmasın.
Beta erkeğinin en güzel tarafı kuyruğudur. Bu kuyruk geniş bir akvaryumda balıkta doğru beslenirse renklenir ve çok güzel bir hal alır. Fakat Türkiye deki petshoplarda balıkları nasıl olsa çamurda ve zor şartlarda yaşıyorlar diye bardak ve minik fanuslarda satarlar be sularını temizlemezler.
suda tuhaf bir yağlanma yapan balık türüdür. tek yaşarlar, eş tutacakları zaman bir araya gelirler daha sonra tekrar yalnız yaşarlar. suyunun sıklıkla değişmesi gereken bir balıktır. petrol atığı gibi yağlanma yapar suda.
ne boka yaradığını anlamadığım balıktır. bikere geçimsiz,kuyruğu hariç sevimsiz,uykusuz,aksi,naleett.diğer balıklara zarar vermesin diye akvaryuma da koyamıyorum öyle fanusta tıkıldı kaldı gerizakalı.neyse var mı bu balığın bi hilesi veya şifresini bilen yardım edin a dostlar.
yemini bi iki gün vermeyi unutursanız dert etmeyin ölmez. çok cefakar balıktır.
bayrama giderken baksın diye verdiğim komşumdan dönünce geri almadığım için hırslanıp öte dünyada umarım totomu ısırmaz.
kırmızıydı bi de.