sonra çalardık ne büyük heveslerle. sonra polifonik melodiler ardından da mp3, wav, aac formatlarını destekelyen telefonlar çıktı ortaya. evet o zamanlar emek verilen bir şeyler vardı şimdi pc'den mmc'ye.
ericson 688 ya da nokia 3210 kullanılan yıllardı. 96 senesinde ericson'un 688 modelini hayatımıza sokmasıyla başlayan bu yıllar bir süre ericsonun tekilinde geçmişti. nokia 99 senesinin 4. çeyreğinde çıkardığı 3210 modelli telefonunda besteleyiciye yer vermişti ve 3-4 yıllık geri kalmışlığını bir anda unutturmuştu nokia sevdalısı halkıma.
faydalarına gelecek olursak a-b-c nota adlandırması sistemini öğretmiştir bu besteliyici bizlere. birçok gencimiz bu yıllarda ilk bestelerine imza atmıştır telefonun tuşlarında.
şimdi aranızda bu nasıl başlık lan? diyenler olacak. hadi onuda geçtim bu başlık neyi anlatmayı amaçlıyor diyenleriniz bile olacak. bende siz sevgili yazarları daha fazla merakta bırakmadan hemen konuya geçeyim. şimdi eski model telefonlarda zil sesini kızıl ötesiyle bir birini atma dönemi vardı, bluetooth denilen şey tam olarak yoktu. o yüzden kızılötesi ile bulamadıgın müzikleri kendin bestelerdin. nasılmı? onun bir formülü vardı bir harf birde rakamla belli bir melodi ortaya çıkarıyordun.şimdi siz sevgili yazarlara kıyak geçip taa o günden bugüne kadar sakladıgım pazara kadar degil şarkısının melodisini yazacagım. belki hala bu telefonlardan kullananlar vardır diye. bu telefonlara örnek olarak nokıa nın 3310 ve 3210 modelerini vere bilirim.
liseli denilen kesimin hatırlamadığı dönemdir. kimsede olmayan melodiyi arkadaşlara para karşılıgında satmalar kız olursa sırf yavşamak için al hayatım senden değerlimi demeler vs vs.