bermuda şeytan üçgeni

entry127 galeri10
    27.
  1. 26.
  2. iç açıları toplamı 180 derecedir. * *
    8 ...
  3. 25.
  4. birkaç yıl önce sabah gazetesinde "şeytan değil metan" başlığıyla haber yapılmış, doğaüstü bir sırrı olmadığı ortaya çıkan okyanusal bölge. deniz dibinden çıkan metan gazının suyun kaldırma kuvvetini azalttığı ve gemilerin bu sebepten battığı yer alıyordu haberde.
    0 ...
  5. 24.
  6. piri reisin haritasında belirttiği tehlikeli kesim.
    3 ...
  7. 23.
  8. 22.
  9. hakkında film cekilmis esrarengiz yer ..
    2 ...
  10. 21.
  11. Yine o bölgeden geçen gemilerde de benzer esrarengiz şeyler olduğundan bahsedilmektedir ki, batan bir kısım şilep veya transatlantiklere bakıldığında içlerinde sadece kedi ve köpek ölülerinin olduğu, insanların, önlerinde bulunan yemeklerini bitirmeden bırakıp sanki denize atladıkları veya bir fırtınanın tabaklara ve kaşıklara dokunmayıp sadece insanları alıp götürdükleri söylenmektedir. Bu meseleyi izah sadedinde bugüne kadar değişik fikirler ortaya atılıyor.
    1 ...
  12. 20.
  13. balakov elber bobic stutgartın şeytan üçgeniydi bunlar.
    0 ...
  14. 19.
  15. 18.
  16. kaybolan geminin tüm mürettebatının yok olmasının sebebi, metan gazının insan vücudunu çok kısa sürede yok edebilme özelliğindendir.
    3 ...
  17. 17.
  18. 16.
  19. 15.
  20. yeryüzünde doğa üstü olaylara pek sık rastalanan esrarengiz noktalardan en bilineni. yeryüzünde aynı özelliklere sahip 10 adet nokta bulunmakta; bu noktaların 5 tanesi kuzey yarımkürede, 5 tanesi güney yarımkürededir. yapılan bir deneyde ele alınan minyatür yerküre üzerinde bu on nokta sabitlenmiş, sabitlenen noktalardan birer şiş geçirilmiş ve yerküre tam ekvatordan kesilerek ikiye ayrılmıştır. kuzey yarımkürede bulunan noktalardan giren şişler güney yarımkürede bulunan noktalardan çıkmıştır. işin garibi bütün şişler merkezde kesişmektedir...
    2 ...
  21. 14.
  22. 13.
  23. dipteki toprağın altından su yüzüne çıkan metan gazının, suyun kaldırma kuvvetini ortadan kaldırması sonucu, gemilerin battığı, aynı gazın bir koridor yaratmasından dolayı, ortaya çıkan gaz koridoruna giren uçakların düştüğü öne sürülen bölge.
    3 ...
  24. 12.
  25. deniz altında devasa mıknatıs dağları olduğu öne sürülen bu nedenle de büyük bir manyetik alana sahip olan gizemli bölgedir.
    1 ...
  26. 11.
  27. okuduğum dünyanın sırları ve gizemleri adlı kitaba göre burda diğer boyutlara ışınlanmayı sağlayan bir geçit vardır.ve burada kaybolan insanlar şu an o boyuttadır.
    1 ...
  28. 10.
  29. ünlü denizci bartelemeo dias' ın kaybolduğu atlas okyanusu bölümü.
    1 ...
  30. 9.
  31. 8.
  32. doğal gazı çıkışı ile izah edilemeyecek detayları kapsayan alan. discovery de bu bölgede denizaltı ile araştırma yapılmıştı ve antik çağ şehir kalıntılarına rastlanmıştı. kimbilir agartha lılarla ilgisi olabilir. *
    3 ...
  33. 7.
  34. bermuda şeytan üçgeni göründügün kadar basit değildir orasıyla ilgili en önemli olaylardan birisi şudur. bir gemi tüm mürettabatı ve yolcularıyla geçerken içindeki insanlar kaybolur gemi karaya çıkar içinde yaşayan tek canlı kafes içindeki bir papağandır.
    1 ...
  35. 6.
  36. metan gazı çıkışıyla açıklanmış kolpa mesele..
    0 ...
  37. 5.
  38. neden bermuda denmektedir burdaki bermudanın anlamı nedir diye düşünmeme neden olan şey.
    2 ...
  39. 4.
  40. 3.
  41. atlas okyanusunda yer alan bir bölgedir. özellikle son 60 yılda birçok gemi ve uçak kaybolmuş ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamıştır. uzun yıllardır devam eden araştırmalar birkaç yıl önce bir sonuç verdi ve bu gizemli olayların aslında basit bir "Doğalgaz Cilvesi" olduğu açıklandı. okyanuslar çok derin olduklarından tabanlarında büyük basınçlar vardır. Bu yüksek basınç altındaki bölgelerden çıkmak isteyen doğal gazlar, oradaki çok düşük ısının da etkisiyle katı hale dönüşürler ve "hidrat" denilen beyaz ve tebeşirimsi bir madde haline gelirler. Tabanın bazen ısınması yüzünden, bu "tebeşir gazlar" erir ve sudan hafif oldukları için yüzeye doğru yükselirler. O anda, tabandan yüzeye kadar bir boşluk (vakum-girdap) oluşur ve okyanus adeta delinir. O sırada oradan geçen yüzer ne varsa, derin bir kuyuya düşer gibi hızla okyanusun dibini boylar. Çünkü gazın kaldırma kuvveti gemileri taşıyacak güce sahip değildir. Gaz yükselmesi sona erince boşluk tekrar suyla dolar ve geriye hiçbir iz kalmaz. Uçakların düşerek kaybolması ise gene aynı sebeptendir. Yüzeye çıkan doğal gazlar, havadan da hafif oldukları için yükselmeye devam ederler.
    Bu kez vakum, bölgenin üzerindeki atmosferde oluşur. Oradan tesadüfen geçen bir uçak hemen irtifa kaybeder ve motorları durur. Çünkü motorlardaki benzinin yanması için oksijene ihtiyaç vardır ve o boşlukta hava olmadığı için oksijen de olmaz. Böylece uçak da, hızla okyanus tabanını boylar.
    26 ...
© 2025 uludağ sözlük