"ayhan kaplan (ata demirer), berlin'de yaşayan, geçimini boksörlük ve bodyguardlık yaparak sağlayan bir türk'tür. ayhan ve antrenörü cemal (tarık ünlüoğlu) için işler pek yolunda gitmemektedir. ikisini de kurtaracak tek şey gerçek bir mucizedir."
Filmi izlerken dedim ki kendi kendime ne gerek var Ata git stand-up yap, taklit yap. Öyle efsane ol. Bu da iyi hoş ama sıradan. Ata kimsede olmayan özellikleri ile ön plana çıkmalı.
türkiye'deki otoyollarda "dikkat ilerde radar var" uyarısı için sürücülerin birbirine sellektör yaptığını öğrenince safça "e bunu herkes biliyosa o zaman radar niye var" diye sorunca çok güldüm. zaten türkiyede strasseler de bi acayip.
soğuk ingiliz-amerikan şakalarıyla ,kelime oyunlarıyla dolu bi komedi filminde bulunamayacak sıcaklığı ayhan kaplan'da görmüş yaşamış olmanın tadına doyasıya varmanın keyfiyle izlenebilecek bir filmdir. türlü eleştirilerle yerin dibine sokulmaya çalışılan bu filmi alamancı denen kıt türkçeli, tatlı dilli, kuşak-kültür çatışması ürünü, sevecen kardeşlerimize sempati duymayan bir insan evladının izlememesi normaldir, beğenmemesi de çok doğaldır.
adostoyevski kumar borcunu ödemek için bazen iki haftada bir roman bitirirmiş.
o yüzden bazı romanları şaheser, bazıları işportadır.
berlin kaplanı da iki haftada yazılmış olanlardan, ayrıca çalıntı senaryo iddiaları da vardı bu film hakkında.
yavuz seçkin, ferdi tayfur fikirlerinin araklandığını iddia edenlerden bazıları.
ata demirer kanal d ye verdiği röportajda paralellikler olabilir, sonuçta çok kullanılan bir hikaye falan dedi.
bu kadar yıllık tecrübelerim bana ata'nın gerçekleri yansıtmadığını söylüyor.
kötü bir film, ama hakkını yemeyelim bir-iki defa gülümsetti işte, boş zamanlarında oturup izle, ama fazla bir şey bekleme.
bu filmde sadece necati bilgiç için sevindim o kadar, uzun zamandır seyretmemiştik.
beklentilerin altında kalmış bir film. sürükleyici değil, senaryosu bir saatte yazılacak kadar basit. ata demirer tatlı adam, hoş adam ama asla bir oyuncu değil. sinemaya gidenler verdikleri paraya fazlasıyla üzülmüşlerdir.
verdiği mesajlar doğru algılandığı takdirde alınan zevkin iki katına çıkacağı film. komik, duygusal ve sıcak bir film olmuş. izlerken bir sahnesinde bile sıkılmadım. insanların beğenmemesinin nedeni gülmekten sıçacakları bir film beklentisi içinde olmalarıdır. bu film o film değil.
şok güsel olıyoo' repliği ile kendini ilelebed hatırlatacak, eyvah eyvah serisi kadar güldürmemiş ama ata' faktöründen ötürü daha gidilmeden sevilmiş filmdir. fetih 1453 gibi 10 gün önceden bilet almak için kıçınızı yırtmanıza da gerek yok hem.
ha bir de ; duşmahın, abdest*