çok başırılı bir anime. zaten hangi karakterin hangi oyuncuya ait olduğu hemen anlaşılıyor. antony hopkins i ve john malkovich i benzetemeyen yoktur heralde. film olsaydı eminimki bu kadar keyif vermezdi. son sahnelerin çekiminde epey bi uğraşmaları gerekecekti çünkü.
grafiklerdeki tek kusur karaterlerin göz yapısında ve hareketlerinde. demekki bir tek gözler olmuyor.
bu arada filmin mutlak doğruya ulaştırdığı bir konu mevcuttur; kadınların tehlikeli olmaları. jolie 2 imparator devirdi, film devam etse üçüncü de yoldaydı.
bu filmi beğenenler için 13. savaşçı filmini de öneririm.
2 kişilik bilet alındığında, biletlerin arkasında 7 ytl'lik ek bir biletin bulunması, bilet incelendiğinde orada bulunan 3d ibaresine anlam verilememesi, salon girişinde barbaros hayrettin'in * klibinde taktığı gözlüklerden biraz daha küçük olan bir gözlük verildiğinde ödenilen ücrete anlam verilen, 2d izlendiğinde görüntünün kayık olduğu, 3d izlendiğinde yağmur, kar, kan her bir şeyin gerçek olduğu, kimi zaman bir kapı deliğinin içerisinde, kimi zaman bir mızrağın ucunda, kimi zaman bir kazığa oturmak üzereyken, kimi zaman okların hedefinde, kimi zaman oyuncuların seyircilerin içinde olduğu, gözleri çok yoran ama inanılmaz güzel hissettiren, şaşırtan, afallatan bir film.
(bkz: şiddetle tavsiye)
3 boyutlu izlendiğinde sanki filmde atılan oklar sana doğru atılıyormuş, beowulf kılıcını sana karşı çekmiş, sana bir kılıç verseler sende grendel'i öldürmesi için beowulf'a yardım edecek gibi olup filmin atmosferine balıklama dalıyorsun. bu hiç bir filmde tatmadığım bir duyguydu.
3 boyutlu hali gerçekten güzel ama film olarak pek başarılı bulmadım. 300'ü çok büyük beklentilerle izlemiştim ama beni hafiften hayal kırıklığına uğratmıştı. bu film ise daha geniş bir konuyu ele almasına rağmen üstelik film öncesi beklentileri düşük tutmama rağmen daha iyi bir film beklediğimi itiraf etmeliyim.
bana kim filmin sonunda jenerik akarken çalan şarkının adını veya söyleyenini söylerse * ona bir altın verip evine yollayacağım ki anlatacak bir hikayesi olsun.
vasat bir film olmakla birlikte esas oğlanımızın ikide bir dondan çıkan çük gibi "i am beowulf" demesi bana 300'deki amcayı hatırlattı. o da this is sparta diye bağırıp diğer amcaya tarifsiz acılar vermişti.
filmde herşey iyi güzeldir fakat beowulf denen elemanın her savaşıcağı zaman çırılçıplak soyunması bu filmi izleyen ufaklıklar için iyi bir örnek midir bilemedim. ayrıca neden soyunuyor ki yani. karşımdakinin silahı yok diyor. e silahı yokta sende bırak silahını seninde şartın eşit olsun. ama vücut taş tabi ille gösterecen seyirciye, o da uyanık tabi. arkandayız beowulf devam . ayrıca angelina jolie filmde 4 yada 5 kez görünmüştür ama o görüntüsü bütün filme yetmiştir. hatun altına boyalı çıkar karşımıza . esprilerde iyidir, mesela en komiklerden birisi için
- grendel öldü ama bunu yapan annesi. onuda öldürmek gerek
--- nasıl yani annesi dayısı bitmicek mi bu?
öyküsü bir ingiliz destanından yararlanılarak yazılan 30 kasımda vizyona giren fantastik film. ayrıca televizyon reklamında seslendirme yapan abi, amca ya da her neysen o nasıl bir beowulf deyiştir öyle. dikkat edin diyorum.*
Gerçek oyuncuların hareketlerini taklit eden 'motion capture' tekniğiyle çekilmiş fantastik sinemanın güzel örneklerinden... mutlaka sinemada izlenmesi gereken filmlerden.
Kökleri 8.yüzyıla kadar inen Anglosakson* kültürünün ilk destanı.
Eski ingilizcenin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilen
Beowulf destanı, üç bin satırdan oluşan bir şiir. Sözlü geleneğin
en çarpıcı örneklerinden kabul edilen bu eser ilk kez 1878 yılında
G.J.Thorkelin tarafından dönemin ingilizcesine çevrilmiştir.
Robert Zekmeckis'in yonetmenligi ile beyazperdeye aktarılan efsane.Angelina Jolie, Anthony Hopkins ve Ray Winstone gibi saglam oyuncularla yüzüklerin efendisine rakip olarak ocak ayı gibi gösterime giricek olan sabırsızlıkla bekledigim film.
herşeyden önce temelde insanın iyi ve kötü yanının çatışması vardır
aynı zamanda ilkellik ve uygarlığın çatışması olarakda görülebilir
beowulf insanın aklını kullanan mantığıyla hareket eden tarafını sembolize ederken grendel insanın 'evil', duygularıyla hareket eden içgüdüsel tarafını simgeler
diğer taraftanda beowulfın superego şiirdeki canavarların id aralarındaki 'conflict' yani çatışmanında egoyu sembolize ettiğini söyleyebiliriz
ingiliz edebiyatının bilinen ilk ürünüdür.epik bir şiirdir. eserde beowulf adlı isveçli kahramanın danimarka kralı hrothgara yardım amacıyla ejderha grendel ile giriştiği mücadele ve beowulfun kahramanlıkları anlatılır. dönemin yaşam tarzı hakkında bilgi vermesi dolayısıyle önemli bir yapıttır. yazarı hakkında bilgi yoktur. oldukça akıcı ve sanatsal bir dil vardır. aliterasyon, asonans ve kenning adlı sanatlara sıkça başvurulur.güzeldir, hoştur...