Son derece yerinde Bir karardır. Sanki bahşiş veriyorsunuz amk. Doktor sana versin 10 liralık muayene ücretini de sen kendine tanı koy.
Beğenmiyorsanız, herkes kendisinin doktorudur diye bir söz var. Merkezi sınava girin, türkiye derecesi yapın, 6 sene tıp okuyun, 1 sene tus’a hazırlanın ve onu kazanın, 4 sene de uzmanlığınızı halledin. Bakın Daha doçent, prof falan olma, Akademik yayınlar, konferanslar, vaka raporları, sabahlara kadar acilde tutulan nöbet olaylarına Falan girmiyorum bile. Bir uzman doktorun kaç senede Yetiştiğinden haberiniz var mı? Minimum 10.
Eğer özel hastane sahibi bir doktorun, hastanesinde çalışan bir sekretere "sana maaşı bu işi yapman için ödüyoruz" demesi hakaret sayılacaksa ve doktor bundan yargılanacaksa
"senin maaşın benim ödediğim vergilerden ödeniyor" diyen vatandaşta hakaret etmiş sayılır. Ancak ilk örnekteki benzer durumlar hakaret sayılmazsa bu da hakaret sayılamaz.
Size her zaman söylüyorum doktorlarla tartışmaya girmeyin sizi haklı çıkarmazlar. Gereksiz münakaşaya gitmek yerine sağlık bakanlığına şikayet edin. Haklıyken haksız duruma düşmeyin.
itici bir söylem evet, tavırlar hakaret sayılabilir.
Ama benim vergimle maaş alıyorsun sözünün hakaret sayılması hakarettir.
Çünkü Atatürk'ün kurduğu ülkede devlet milletin efendisi değil hizmetkarıdır.
Kadrolular millete layıkıyla hizmet etmek zorundadırlar.
Maaşlarının kaynağı da vatandaşın cebinden çıkan vergilerdir.
Bunun inkarı devletin inkarıdır. Asıl suçtur.
ülkede hukuk değil gukuk uygulandığının kanıtı.
o maaşlar bizim vergilerimizle ödenmiyorsa kim ödüyor?
ayrıca vergi vermek bu kadar hakaretengiz bir şeyse ödemeyelim bundan sonra.
Herkes eşit vergi vermiyor bu ülkede. En çok vergi veren asgarî ücretliler en kötü muameleyi görüyor. Bir kalemde vergi borcu silinenler, aldığı ballı ihalelerdeki rakam vergiden düşülenler el üstünde tutuluyor.
bu söz irrite edici oldu. ama devletten maaş alıp halka hizmet etmeyenlere ne demeli. halkı azarlayan aşağılayan makam mevki sahibiyim diye ego kasanlar. buna örnek siyasilerde mesela millet vekili yanim benim senin yerine vekil temsilci ama oy alana kadar. sonra seni tanımaz senin sorunlarını dinlemez bile.
muhtemelen o doktor bunu söyleyenden daha fazla vergi veriyordur, o da deseymiş siz de benim verdiğim vergiyle bedava tıbbi hizmet alıyorsunuz diye gayet isabetli bir karşılık olurmuş
Memurlarda vergi veriyor arkadaşlar. Saçma sapan her ortamda bu cümlenin karşınıza çıktığını biraz hayal edin.
Bir emek veriliyor ve devlet bunun karşılığını ödüyor. Bakkala gidip ekmek alıyorsun, ertesi gün dün ekmek aldım akşamki çorbayı benim sayemde kaynattın diyebilir misiniz?
işini doğru yapmayan memura söylenecek çok söz var. Ama her saçma şeye bu cümleyle yaklaşan güruha sinir olmamak elde değil.
Bana söylenirse bende çoğu insan gibi sinirlenir ona göre tepki veririm.
Sonuçta bana bağış yapılmıyor, eşşek gibi çalışıyorum buda karşılığı.
Özel sektördeki maaştan hiçbir farkı yok. Sen devlete toplu bir hizmet sektörü düzenlemesi için vergi veriyorsun, devlette sana bir düzen kurup işçi çalıştırıyor.
Devlet memuru devletin işçisi, T.C a.ş olsa adı farklı mı düşüneceksiniz?
insanların emeğini küçümsemeyin lütfen, işini yapmayana da işini yapmaması üzerinden laf söyleyin. Herkesi zan altında bırakmayın. Ben her bakkal xxxtir diyor muyum?
doğru harekettir. tabi ki benim vergilerimle maaş almıyorlar. çünkü onların vergilerinin faturaları da bana çıkıyor. hükümet eşrafından olanların vergileri silinirken o vergilerin hesaplarını kapatmak da halka düşüyor.
yani benim vergimle maaş alıyorsun yerine senin vergilerini bile ben ödüyorum daha doğru bir söylem.
hesabı kolay doktor 10 bin tl maaş aliyor olsa yılda 120000 tl maaş alır 30 yıl çalışmış olsa 3600000 hayatı boyunca alacağı maaş, ülkede 30 milyon vergi mükellefi olsa kişi başı 0.12 tl bu doktor senin verginden para alıyor. ben doktorun yerinde olsam verirdim 15 kuruşunu eline al paranı git sıranı bekle derdim.
Yargıtaydan bilemedin anayasa mahkemesinden dönecek saçmalık.
Yalan mı? Bizim vergilerimizle maaş alıyorlar.
Çoğu kamu personeli halka saygısızca davranıyor.
Yargıç burada Toplumsal uzlaşmayı hedeflemiş olmalı. Benim vergim, senin vergin diye bir zımbırtı falan yok yani. Vergi kolektif bir bütünlüğü kapsar. Doktorun maaşı diğer doktorlardan da kesiliyor sonuçta. Doktordan kesilen vergiyle de öğretmen maaşı vb ödeniyor. Her meslek gurubu ödediği vergilerle birbirlerine destek oluyor. Vergi her vatandaştan kesiliyor.
Daha kabaca şöyle anlatıp o şekilde bitireyim; herhangi birimizin ödediği vergiden belki 1-2 kuruş belki biraz daha azı bir doktor maaşına ekleniyordur (paçal) veya isabet ediyordur. Vergilerin Pay edilmesi gereken Çok fazla kalem var çünkü. Ödediğiniz yıllık vergi toplamının en az 1 milyon'a bölündüğünü ve pay edildiğini düşünün. Buna paralel; herhangi birimizin ödediği toplam verginin ancak 12 milyon'da 1'i nispetinde (toplam vergi mükellefi sayısı) bir miktarı doktor maaşına ilave edilebiliyor ancak. Micro ve macro olan yanyana olarak varlar yani. Kapiş?
izmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kızıyla birlikte gelen N.K.'nın, görevli doktor K.H.'ya 'Önce benim kızıma bakacaksın, benim vergilerimle maaş alıyorsun' sözleri mahkeme tarafından hakaret sayıldı.