Bu sözü söylerken Atatürk heralde günümüz hekimlerinden ve özellikle doğuda görev yapmaktan kaçanları,bu yüzden hekim ithali gibi alternatif çareler aranacağını hayal etmemiştir.Hekimimiz var ancak görevden kaçıyor.Kaldık mı elin doktoruna.
Ayrıca bu söz üzerinden demagoji yapmanın ucuz siyasetten öte geçmiyeceği aşikardır.
paragöz şerefsiz olacaklarını bilemeden söylediği sözdür. türk doktorlarını kargaya emanet edip bir ay yalnız bırakın derdi sanırım...bu kadar mı ticaret oldu herşey. o kadar parayı kazanıp asgari ücretliden az vergi ödeyene doktormu derim ben.vicdansızlar
atatürk'ün, söylediği için pişman olduğunu zannettiğim ve yanıldığını düşündüğüm tek sözü. (günümüzün bazı doktorları beni böyle düşündürüyor, malesef)
malesef atatürkü erken kaybetmemize sebep olan bir güvendir. siroz olan atamızın kolunda oluşan yaralara karınca ısırığı diye teşhis koyabilen türk hekimine beni emanet etmeyiniz.
(bkz: can dündar)
(bkz: sarı zeybek)
çok öncelerden türk insanı ve potansiyelinin* farkında olan yüce atatürk'ün dünyaya haykırdığı ve günümüzde de birilerine ders olması gerektiği özlü söz değerinde cevap.
hatay sorunun baş gösterdiği ve atatürk'ün de iyice hastalığının su yüzüne çıktığı günlerde mutlaka hatayı türkiye topraklarına katmak isteyen ve bunun için de fazla zamanı kalmadığını bilen ileri görüşlü adamın. hasta olduğu, günlerinin sayılı olduğu haberleri dış basına yansımasın, yabancı devletlerce bilinmesin diye kendini saklamak amaçlı söylediği sözdür. türk hekimleri süper hekimler olduğu için değil, yabancılar hasta olduğunu bilmesin diye.
geçen gün mahallede çocuğun biri bayılınca tıbbiye'de 4. senesini geçiren doktor bir arkadaşı aradım "ne yapalım" diye. tokatla, kolonyayla ayılmıyordu çünkü lavuk.
+lan olm çocuk bayıldı ne yapalım?
-lan ne biliyim, napılırki. kolonya falan koklatın bari.
ısrarla söylüyorum beni türk doktorlarına emanet etmeyiniz. (bu da özlü bir sözdür, yazın bir kenara)