gönül köprüsü projesinin reklam filminde geçen muhteşem söz.
kişi herkesi kendisi gibi görürmüş. kendisi denizi sevdiği için, diğer insanların tarlayı sevmeyeceğini düşünen insanlar elbet olacaktır.
tatil diyince aklına sadece denizi getiren düz mantık yurdum insanının anlamakta zorluk çektiği güzide bir slogan.
bunu söyleyen arkadaşı ankara'nın bozkır sıcağında biçerdöver arkasından 38 derece sıcakta koşturmak lazım sonra görür denizle tarla arasındaki farkı. *
tarla ile deniz'in boyutlarını karşılaştıran kızın söylemi.
hemen atlamaya gerek yok, sırf polemik yaratmak için olmadık şeyler söylemeye gerek yok. kızın tarla ile denizi büyüklük dışında karşılaştırdığı başka nokta yok.
reklam içindeki sanatsal sözdür çünkü hemen denizi ilk gören çocuğun ardından o tarafın yaşantısını görmemiş şehirli çocuğun ağzından gelir. bunu tarlada 38 derece sıcaklığın altında çalışmaya yorup hemen kötüleyen ise gidip aşırı komünist kişilik bozukluğu testi yaptırabilir.
bu kafayla yönetilen bir milli eğitimden bi bok olmayacağını, yeni yetişen nesilin ne kadar mal olacağını anlamamıza vesile olan replik.
(bkz: anneler babalar dikkat)
herkesin kötü niyet aradığı reklam filmi repliğidir. Tarla görmeyen her şehir çocuğu bodrum da tatil yapmıyor. Toprakla uğraşmanın da güzel yanları vardır. Belki de bu ülkede hala güzel işler yapılmaktadır.
başarısız, aptalca hazırlanmış bir metindir. bilmeyen de sanır ki sadece doğuda tarla var. illa doğu ve batı arasındaki farkı anlatacaksanız metniniz şöyle olsun sevgili aptalcell'ler...