senaristin, filmin devamını yazacağının belirtisi olabilir. senarist akıllı adamdır. 1. filmi izleyenler sonunda dumura uğrayıp acaba bundan sonra ne olcak düşüncesiyle 2. filme de giderler. bu şekilde senaristin karı da ikiye katlanmış olur. (bkz: yarıda bitmeyen film istiyoruz)
genelde ağır işleyen, avrupa ve uzakdoğu filmleri bunlara örnektir ama bazıları vardır ki sonundaki belirsizliğe rağmen kendini tekrar tekrar izletebilir. bazılarınınsa sonu belirsiz değildir, anlamayan insanın anlama kapasitesiyle ilgilidir.
her planın, her sekansın inci gibi işlendiği bir filmde onları göremeyip illa mutlu ve gün gibi ortada bir son arayan bünyelerin zaten o tip filmleri izlememesi gerekmektedir. örneğin ülkemiz için, nuri bilge ceylan veya zeki demirkubuz filmlerinin bu kadar düşük hasılat yapmaları bununla açıklanabilir ve normaldir.
genellikle rüyalarla biter bu filmler ne kadarı rüyadır filmin bilinmez en güzel mr brooks da vardır. ya da anlaşılmayan filmlerdir buna da en güzel örnek teoman'ın filmidir.
kendi kararını vermene izin veren film halbuki bu çoğu insanın sinirini bozan olaydır. bir film izlemeye gidiyorsa o insan, o filmin sonunda ne olduğunu da bilmek istiyordur muhtemelen. ancak sequelın geleceğini biliyorsa biraz daha rahatlar izleyici.
çok zordur böyle sequelsiz filmleri başarılı yapabilmek..
izleyeni sinir eden filmlerdir. bana ''yönetmenin filmi bitirmeye parası yetmedi herhalde'' cümlesini söyleten filmlerdir. izlenmemesi şiddetle tavsiye edilir çünkü filmden sonra, filmin sonunu siz hayal etmeye başlarsınız ve bu böyle 2 gün kadar sürer. 2 günün sonunda gelinen yer filmin en başıdır. aman, sakın filmi bir daha izleyeyim hatasına düşmeyin böyle bir durumda.