Türk insanının ne izlersiniz sorusuna verdiği en popüler cevaptır.Türkler bilimperesttirler.Şimdi aklıma geldi:Keşke Türk Tarih Tezi'nde belgeseli bulanların da Türk olduğuna yer verilseydi,nasılsa pek çok şeyi kendimize mal etmişiz,ha bir eksik ha bir fazla.
RTÜK'ün uyguladığı ceza yöntemlerinden biridir. Ceza verdiği kanallara zorla belgesel yayınlama kararı verdiği sıklıkla görülmüştür. Kanallar mı az gelişmiş yoksa RTÜk mü dedirten durumdur.
ulusal yayın yapan kanalların pek iplemediği programlardır. asıl suç anketlerde bangır, bangır belgesel izlemek istiyorum diyipte, reyting sıralamasında ilk yüze sokmayan seyircidedir efendim.
bir yaratıcının varlığına inanmak, dünyadaki muazzam ve şaşmaz düzene, besin piramidindeki dengeye hayran olmak yaratıcıya şükretmek akılları başa devşirmek için hazırlanmış televizyon prğramları..
etik açıdan uygunsa her bir konu çekim kurallarına,olayın anlatılış tarzına dikkat edilerek işlendiğinde belgesel olma niteliği kazanacaktır.
(bkz: http://www.vtr.com.tr) faydalı olacağını düşündüğüm yaptıkları işleri gerçekten beğendiğim bir ekip
özellikle hayvanlarla ilgili olanların metinlerinin belki de yarısı safsatadır. hayvanın gözünden bakar, gördüklerini, hissettiklerini anlatır. eşini, çocuğunu ve hatta kendisini keşfedememiş, anlayamamış kişinin; "karnı doymuş sebola (bir de isim koyarlar hayvanlara) havadaki yağmuru koklayarak, bir sonraki öğünün hayaline dalmıştı bile" gibi sebola'nın duysa "hadi len" diyeceği türden cümleler içerir. madem belgesel, sadece belgelenecekleri ver, biz gerisini hallederiz.
Nihat Genç "batılı düşünce, hayvan belgesellerini 'güçlü, güçsüzü yutar, budur!' saptamasını, birçok hayvan kanalı açıp, sürekli yayın yaparak insan bilinçaltına yerleştirmeye çalışıyor" saptaması yapmıştı.
hayvanlara dair her bi şeyin anlatıldığı ve ülkemizde daha çok ne izlemeyi tercih edersiniz diye mikrofon uzatıldığında izlenildiği, başında sabahlanıldığı iddia edilen yayın çeşidi.