il ve ilçe belediyelerin çoğunda son zamanlarda görülmeye başlamıştır. önceleri şelale, havuz-fıskiye merakı vardı. şimdilerde yerini ot biten her yere lale dikme sevdası aldı. sen alt yapını tam anlamıyla bitir, şehir trafiğine çözüm bul sonra lale devrini yaşa güzel kardeşim. laleliğin alemi yok. dayanıklı bir şey de değil havalar bir soğudu yağmur yağdı onca para heba oldu.
dedelerinden kalan mirasla veya "her yer çiçeklensin" vakfı paralarıyla değil bizim verdiğimiz vergilerle bize giren heves çiçekleridir. benim paramla iş yapacak kişi, götüme girecek değil, götümü okşayacak işler yapmalıdır.
şehirciliğin ve belediyeciliğin kaldırım taşı söküp takmaktan ibaret olmadığını yeni yeni anlamakta olan ilgili kurumların yeni meşgalesi, bir nevi level two.
lale türklerin yaşam tarzlarıyla son derece uyumlu bir çiçektir yabani ortamlarda daha ziyade yetişen bir soğanlı bitkidir.Estetik açıdan Türk mimarisinin en önemli motiflerindendir.bu konuya ilgi duyanların iskender Pala nın Katre-i matem isimli kitabını okumalarını lalenin bizim olmasının ne kadr önemli olduğunu anlatması açısında yararlı görüyorum.Çiçeğin ömrü kısadır.Erkence diye de bir türü vardır.Belediyelerin bu işe girmesini isee olumlu görenlerdenim. Bizden olan bir şeyi neden biz sahiplenmeyiz.Bir zamanlar bizden gideni yine onların yaptığı gibi geri alabiliriz.Bence aşkın en güzel anlatımıdır lale.