marjinal olacağım diye absürt isimler konmadığı sürece sorun olmayacak sapkınlıktır, sapkınlık mıdır?, bilemedim. kişi kendinden bilir işi diyerek şunu söyleyeyim, son derece marjinal bir adım var ve hiç problem yaşamadım. iyi ki böyle bir adım var diyor, sevgili ebeveynlerimi zaman zaman bu yüzden ağızlarını burunları mıncıra mıncıra seviyorum.
gülben ergen mustafa erdoğan ortaklığı eylem. çocuklarının adı ares ve atlas. atlas konusunda espri yılmaz erdoğan'dan gelmişti zaten "düşünsenize coğrafya dersinde hoca atlas'ı açın çocuklar diyecek" diye.
yunan savaş tanrısı ve yine yunan mitinde cenneti sırtında taşıyan adamın (titandır) ismini çocuğuna insanlar neden verirler hadi yunan olsalar anlayacağım ama bir taraf kürt diğer taraf ne bilmiyoruz.
Çocuklara iyilikten ziyade kötülük yapılması kanaatindeyim. Bunun ilerisi var. Kulağa hoş gelebilir evet ama anlaşılmadığı durumlarda sıkıntı. Birde anlamı olmayan isimler uydurmazlar mı oof.
(bkz: fermet) dedesinin birinin adı ferdi diğerinin mehmet. *
(bkz: niltuğ) annesinin adı nilgün babasının adı tuğsan. *
Genelde annenin ve babanın isimlerinin birleşimiyle zirvesini bulan sapkınlıktır. örnek: anne: Songül baba: Tuğrul erkek çocuk: sontuğ kız çocuk: Gültuğ. (Bizzat tanırım kendilerini) Yapmayınız teyzelerim amcalarım sonra bana gelip neden dalga geçtin çocuğumla demeyi biliyorsunuz ama!
artık duymaktan bıkkıntı getiren isimlerdense çocuğuna farklı bir isim koyma çabasındaki ebeveynlerdir. mantık sınırları içirisinde davrandıkları vakit kınamıyorum hatta bizzat destekliyorum. özellikle çok kullanılmayan eski türk isimleri favorimdir.
90'lı yılların başında çokça içine düşülen sapkınlıktır.
hem muhafazakarlığı hem de moderniteyi elden bırakmamak adına ''muhammedcan'' gibi isimler çokça konmuştu, neyse ki o isimler artık tedavülden kalktı.
beyni sulanan insanların ''benim çocuğum farklı olacak, herkes onu kıskanacak'' deyip de o masum çocuğun gelecek hayatını mahvetmesi durumu. Bir çocuğun adı Yarra olursa ne olur?
şu üç kız ismi ile had safhaya ulaşmıştır:
1) buğlem: bir bayan akrabam 6 ay önce doğan çocuğuna koydu, anlamını soranlara ise "cenneti müjdeleyen melek, kur'anda da geçiyormuş" cevabını veriyordu. bir gün çocuğun teyzesi annesine, "bu adı, anlamını nereden buldunuz?" diye sorunca "internetten" cevabını aldığını kulaklarımla duydum. ne sağlam bir bilgi kaynağı! internet! hem bu adın kur'anın neresinde geçtiğini sorsam bulamaz bile!
2) esila: "bu gün ne giysem" adlı yarışma programına yarışmacı olarak katılan bir kadın, yeni doğan kızına bu adı koyduğunu söylemişti. jüriden birileri bu adın anlamını sorunca "cennetin kapısında peygamberimizi bekleyen melek" cevabını vermişti. kaynak? yok. kur'an'da geçtiği yeri buldum. oradaki anlamı ise "ikindi ile akşam vakti arasındaki zaman"
3) tuana: çocuğuna bu adı koyan bir tanıdığa, adın anlamını sorunca "cennete düşen ilk yağmur damlası" cevabını vermişti. kaynağını ise sorunca, o da "internet" cevabını vermişti.