bebeklerde diş bakımı

entry4 galeri0
    1.
  1. olmayan dişlerin bakıma da ihtiyacı yoktur.
    1 ...
  2. 2.
  3. Dikkat edilmelidir. Her ne kadar dişler değişecek olsa dahi o süre boyunca sağlığı için önemlidir. Sonuçta bir çok hastalık ağızdan kaynaklanır.
    1 ...
  4. 3.
  5. güzel kızların her zaman diş ipi ve fırça kullanması gerekir. altı ayda bir de diş hekimine görünmelidirler.
    1 ...
  6. 4.
  7. çok önemli olup, 6 aylıkken başlar.

    bebeklerde bu dönemde çıkmaya başlayan süt dişleri, bebeğe artık ek gıda verildiğinden ve bu gıdalar şeker ve asit içerdiğinden dolayı, hassas olan süt dişleri etkilenebilir ve ilerleyen dönemlerde kendini gösterir.

    süt dişleri çıktıktan sonra, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez steril bir bez ıslatılarak dişler temizlenmelidir. 4 yaşına geldiğinde yumuşak diş fırçaları ile yine günde 2 kez sade su ya da bebeğe uygun çok az miktarda diş macunu ile dişleri fırçalanmalıdır.

    bebek beslendikten sonra, bebeğe 1 ya da 2 çay kaşığı kadar sade su içirmek de, ağız içerisindeki gıda artıklarını gidereceğinden dolayı bakteri oluşumunu engeller ve diş bakımı konusunda önemli bir diğer unsurdur.

    bebeğin süt dişlerinin çürümesi, çene yapısının bozulmasına, sonradan çıkacak dişlerin farklı yönlerde eğri olarak çıkmasına ya da hiç çıkmadan yerinde gömülü olarak kalmasına, ilerleyen vakalarda ağır enfeksiyon ve beyne kadar gidebilen hastalıklara neden olabilir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük