Yeni dünyaya gelen bir bebeğin uyuşturucu madde bağımlısı olup olamayacağı hakkındaki sorudur.
Ve arkadaşlar cevabı malesef evet olabiliyormuş çok acı bir durum.
--spoiler--
ABD’li Clorissa Jones, bir madde bağımlısı... Oğluna hamile olduğu dönemlerde bile uyuşturucu kullanmaya devam etti. Madde bağımlısı Jones, çocuğunu doğurmak üzereyken bile tuvalette eroin kullandığınını söylüyor. Reuters'ın haberine göre; doğum gerçekleştiğinde ise Jones'ın bebeğinin bir uyuşturucu bağımlısı olarak dünyaya geldiği tespit edildi. Braxton ismini verdiği bebeğinin bağımlılık yüzünden vücudunda titremeler olduğu video da yayımlandı.
Anne Jones’un uyuşturucuyu bıraktığı, bebeği Braxton’ın da durumunun iyiye gittiği belirtildi. Çocuk doktoru Lauren Jansson, bu durumun her geçen gün yaygınlaştığını söyledi. ABD’de geçtiğimiz 10 sene içinde, 130 binden fazla bebeğin uyuşturucu bağımlısı olarak doğduğunu kaydetti.
--spoiler--
her bebek masum olarak doğar daha sonra ailesi,çevresi vb. etmenlerle kötü olur (yani her bebek islam fıtratı üzerine doğar.). yazıktır bari masum olan bebeklere laf atmayın. masum olarak yaşayıp masum olarak ölüp Rabbimizin huzuruna o şekilde gidebilmeyi nasip eylesin herkese inşaallah hep bebekler gibi masum kalabilsek ne iyi olurdu.
Bebek halk arasında ‘eroin krizi’ denilen yoksunluk krizlerine giriyormuş. Bu nedenle titreme ve aşırı ağlama ile birlikte kasılmalar meydana geliyormuş. Çocuk bağımlı doğmazmış. Yeni doğan bebekte 3 ay kadar eroin etkileri görülebilirmiş ama çocuğun eroinman olduğu söylenemezmiş. Bağımlılık sadece organik değil psikososyal faktörlerce de belirlenen bir şey olduğundundan uygun bir çevrede yetişirse bağımlı olmaktan kurtulurmuş.
amerikada araştırması vardı....
özellikle met in etkisi daha fazla vs... bildiğin bebeğin kan sayımında çıkıyor sen hesap et.
şuncaaz bebeğin vücut mekanizması nasıl sağlıklı çalışsın öyle... daha kıytırık bir bakteriyi bile biliyor bağışıklık sistemi yokken... vs
evet doğar... ama yoksun vs aynı çekmez... çekse de anlaşılmaz.