bunun normal ve samimi olanı ne kadar faydalıysa, bence aşırı mimikli olanı o kadar zararlıdır.
hiç anlayamadım bebek severken suratlarını şekilden şekile sokup ince notalardan anlamsız sesler çıkaranların amacını. neticede karşındaki uzaylı değil ki dilini çözmeye, iletişime geçmeye çalışıyorum diyesin. o da senin benim gibi insan ve ileride senin gibi normal konuşarak iletişim kuracak, öğrenmesi gereken o. hiç içimden gelmedi bu tip gürültülü bir sevgi gösterisine girişmek. kucağımdaki bir bebekle her zaman normal bir insanla konuşur gibi ama tabi biraz daha pozitif bir ruh hali ve sakin bir ses tonuyla konuşmayı tercih ettim o yüzden.
üstelik o anlamsız karmaşık mimikler ve acayip seslerle bebeğin yeni yeni bilgi depolamaya başlamış tertemiz dimağını kirletmek karıştırmak da hayırlı iş değil. orda 10 sene, belki 20 sene sonrasının bilinçaltı bilgileri olarak depolanıyor dediklerin. akıllı ol.
abuk subuk mimikler eşliğindee yeyim ben bunuu ay sen ne şekeysinn agucuk gugucuk gibi manasız anlamsız ikilemelerle bebeğin gözüne girmek istercesine takınılan oldukça samimiyetsiz tavırdır..
bilinçsizlikten doğan tavırdır. pek çok çocuğun büyüme süreci içerisinde yarım yamalak konuşmasının ve hatta konuşamamasının tek nedeni kelimeleri olduğu gibi değil de değiştirip çocuk ağzı yapacam diye geliyoyum, gidiyoyum yapan anne babalardır.
hamiş: doğru düzgün konuşun lan, elimin tersiyle böyle bi koyacam ağzınızın ortasına. **
ses inceltilebildiği kadar inceltilir. ve akabinde kafa sallanarak, el ile oynaşarak şu sözler söylenir,
- uyyy yirim siniiiii.
- amman da amaaan pek yakışıklı olacakmışşşş.
- gudu gudu gudu
- (abartanlar vardır) gugfigüfd gufgüfşi gufidfüi
bebek çirkinse ve dünyanın en şirin şeyiymiş gibi seviliyorsa bilin ki yapmacıktır,isteksizdir yapan kişi.çirkin bebek sevilmez arkadaş kimse kandırmasın kendini evladım olsa sevmem.
Özellikle kadınların kullandıkları yapmacık diye ifade edildikleri kelimelerdir. Aslında içgüdüsel gerçekleşir. Annenin bebeğe harfleri vurgulayarak öğretmeye çalıştığı tespit edilmiştir.
bebeğe tavır takınılmaz. neden takınılsın. bebek saftır, melektir. onun yüzüne baktığımızda korunulmaya muhtaç olduğu hissine kapılırız. şapşal hareketler yaparız o harika kahkahaları duymak için. gerçek mutluluğu, saf duyguları özlemişizdir. bir de o şapşallıkları yaparken ağlatabiliriz de. işte o korkunç bir andır.
Eğer ebeveyni yanınızdaysa ve çocuk pekte sevimli değilsin insanın içinden gelmeden yaptığı hareketlerdir. maşallah, yerim seni gibi sesler çıkar ağızdan.