iki tarafta da kavga dövüş bol olur. Hatta ben bbp-alperen tarafı kavga dövüşten uzaktır zannediyordum ama ta ki geçen alperen bir arkadaş karıştığı kavgayı anlatana kadar. Satır , muşta , demir çubukların havada uçuştuğu kavgalar bu iki tarafın en büyük ortak özelliği. Olaya siyasi kıyaslamayla bakamamakla beraber ben bbp ye destek verenleri kendime biraz daha yakın hissediyorum çünkü mhp içinde zararlı alışkanlığı olan çok insan var. Bbp en azından bu noktada daha hassas. Gençlerin sigara , alkol gibi bataklıklara girmesini istemiyorlar.
BBP Müslüman Türk kavramına güvenir. MHP ise sadece turk.
BBP sadece Türklere degil ne mutlu türküm diyene, mantığının temsilcisi.
MHP ise Türkler'den destek arar. Kürt kardeşim diyemez. Buna faşizm demek cok yanlis olmaz.
BBP vatan askından bahseder. MHP ise sadece turk ırkının gecmisinden.
ikisinin belki de tek ortak yönü vardır laik ve atatürkçü olmamaları.
ikisinin tabanı da bazı dönemler birbirine kaynar karışır.bbp'li biri bi kaç ay sonra mhp'li olarak hayatına devam edebilir.birbirinden çok farkı olmayan iki partidir.
bbp temel olarak daha çok dine kaymıştır. mhp milliyetçilik ve dini eşit götürmeye çalışır. fakat günümüzde mhp'nin de milliyetçilikten yavaş yavaş uzaklaşmasıyla alternatif hepardır.
ikisininde vatana milleti hayrı olmayan ve vatana hizmet dedikleri şeyin kavga , dövüş ve ahkam kesmekten öteye gidememiş parti olmaları.Fark yok anlayacağınız.
ikisi de insan olamayanların partisidir. yaradılanı yaradandan ötürü severiz diye yırtınıp türk olmayan herkese öfke saçarlar. birinin lideri devletin tetikçisi ödlek bir adamdır. hakettiği şekilde ölmüştür. diğerinin lideri ise ahagsdasda dur tamam dur.
her ikisinin de gençlik kollarında silah bulunmamaktadır. alperen ocaklarının içi bir mescidi andıran odalar, halıflex döşenmiş salonlar, dini ve siyasi içerikli kütüphaneler, toplantı odaları ve internet cafeyi andıran bilgisayar odaları bulunur.
hahahah ulan seni alperen ocakları diye devrimci karargahına götürmüşler. revolvermış.
mhp marshall yardımlarıyla soğuk savaş döneminde türkiye rusya olmasın diye kuruldu. bbp de sonradan ayıkıp ne yapacağını bilemeyenler tarafından kuruldu. mhp'yi bir sosis olarak düşünecek olursak, bbp bu sosisin biraz islamcı soslusudur. yiyen yer.
bir devrimci olarak objektif bakış açısı ile bakacağım. şahsen mhp'ye gidenleri ve o partiye oy verenleri anlamakta güçlük çekiyorum. mhp amerikan ürünü bir partidir. milliyetçiliği fostur. çıkarcılık ön plandadır.
bbp ise daha delikanlıdır. genelde objektif değerlendirme yapıp, ille de muhalefet yapacam hesabına girmeden doğru olana kendi ideolojik çerçevesi içinde doğru der. ki demokratik açılıma bile sıcak bakmışlardır. bbp iyidir iyi. bana göre kötünün iyisi. çünkü ben milliyetçiliğe karşıyım. bbp chp'den de, akp'den de iyidir...