özellikle akp'lilerin bir türlü anlayamadıkları söylem. söyleye söyleye dilimizde tüy bitti ama bir türlü anlamıyorlar. özellikle sayın ruhat mengi'nin bu konuda yazılmış bir çok makalesi mevcut. ama okumadıkları için anlamıyorlar.
bir kere biz başörtüsüne değil siyasal simge olan türbana karşıyız. şahsen benim babaaennem de başörtü takar yane. niye karşı olalım ki?
bazı yobazlar hiç anlamıyor bu sözü. yüz kere söyledik size biz başörtüsüne karşı değiliz. benim dayım da başörtü takıyor. biz türbana karşıyız çünkü türban siyasal simgedir. ama kime laf anlatıyorsun ki. karşı devrimci, atatürk düşmanlarına mı. bunlara laf anlatmak da yanlış bence.
o zaman sen babanne donu giymeyen kızı da eleştir.
etek giyen ama babanne eteği gibi çiçek desenli basma giymeyen kızı da eleştir.
hatta takım elbise giyen erkeği de eleştir çünkü dedem şuan yün içliğiyle tv izliyor.
dışarı çıkarken namazda takılan tülbent takılmaz çünkü çabuk açılır işlerini yapamazsın bir yandan çantanı bir yandan şemsiyeni tutarken bir de onu düzeltmekle uğraşamazsın.
iğneyle tutturman lazım başta.içine bone takılmasının tek sebebi saçların önden çıkıp kaşındırmasını engellemek.
olay tamamen fiziksel yani.
korkacak bişi yok.
silin gözyaşlarınızı geçti.
edit:o zaman bana bir başörtüsü verin onunla giriyim üniversiteye.
"başörtüsü nedir?" sorusuna "benazzir butto nun örttüğü şey" şeklinde yanıt veren cahillerin saklandığı kalkan.
ööyle kafanın üzerine sanki kumaş parçası düşmüşde tesadüfen orda duruyormuş , her an kayıp gidebilirmiş şeklinde bir örtünme modeli uydurmaya çalışmayın boşuna. yemezler...
karşı olsan ne yazar olmasan ne. bak işine milletin kafasını ütüleme. bırak kadınların örtmesini. dışarda millet çıplak dolaşıyor çıplak. çık git sokaklara da bi bak etrafına be. belki kafandaki dumanlar dağılır.
he bazı mallar her şeyin her dönem aynı kalması gerektiğini zanneder ama tıpkı elbiselerin, çantaların, ayakkabıların modasının geçebileceği, değişebileceği gibi eşarplarında takılma tarzı aynı şekilde değişebilir, zaman içinde modernleşebilir.
he ama siz lafları böyle çevirmeden direkt olarak toplumda modern, eğitimli, çalışan başörtülü kadın görmeye tahammül edemiyoruz alıştığımız gelenekselci, cahil sadece temizlikçi olarak çalışan başörtülü görmek istiyoruz derseniz o ayrı.