kullanım amaçlarını ve farklarını bilmeyenlerin atıp tutmasını sağlayan versus.
bak arkadaşım: türbanı erkekler takar. şu filmlerde gördüğünüz hint erkekler var ya, kafalarında beş metre bez oluyor hani, işte onların kullandığı şeye türban denir. dünyanın farklı ülkelerinde de kullanılan bu beze bazı yerlerde sarık da denir ve sarık da yine sadece erkekler tarafından kullanılır.
başörtüsü ise birkaç farklı çeşidi içinde barındırmakla birlikte "sadece ve sadece kadınlar" tarafından kullanılır. nedir bu çeşitler: eşarp, yazma, tülbent vesairedir.
hiçbir erkeğin başında başörtüsü göremeyeceğiniz gibi hiçbir kadının başında da türban göremezsiniz.
2013 yılına gelinse de sonuca varılamamış tartışmalardandır. evladım ne türban dini bir simgedir, ne de başörtüsü bir dini simgedir. dini bir simge olsaydı kızcağızlar götlerine daracık pantolon, altına topuklu ayakkabı, dudaklara ruj sürer miydi? topuklu ayakkabı giydiğinizde kalçalarınız dik gözükür, ve çok dikkat çeker. bu bilimsel bir gerçektir. isterseniz deneme yapalım hemen: parmak uçlarınıza basarak odayı bir uçtan diğerine yürümeyi deneyin. kalçalarınızın gerginleştiğini göreceksiniz. kalçaları geniş olan kadınlar ise rahat doğum yaparlar. erkekler de iç güdüsel olarak, yani kodlanmış olarak kadınların kalçalarına ilgi gösterirler. bu evrenin bir kuralıdır. erkek kadınını ararken aslında kendinde kodlanmış olanı yerine getirmektedir. türbana dönersek; şimdi bütün bu anlattıklarım ışığında erkek etkilenmesin diye kafayı örtüp, diğer her şeyi yapmak din ile nasıl bağdaşır? bağdaşmaz tabii ki de. o yüzden türban dini bir sembol değildir. dahası bir kutu koyup tepesine topuz yapan hanım kızlarımız epey fazladır. islam dininde kafaya kutu koyup üzerini örteceksiniz diye bir adet yoktur. yani neymiş? türban dini sembol değilmiş.