sözlük içinde, henüz sözlük formatını tam olarak sindirememiş yazarların -özellikle egolarının tetiklemesi sonucu- sık sık yaptıkları şey. evet, teknik olarak şu anda mümkün görünüyor (bkz: sözlük formatı); ancak bu sözlük kullanımını zorlaştırıyor ve karmaşıklaştırıyor. peki başlık israfı nasıl oluyor:
1)aynı başlığın farklı kelimelerle tekrar açılması: yazarımız bilinçli ya da bilinçsiz olarak daha önceden açılmış bir başlığı farklı kelimelerle açıyor. bu daha çok güncel olaylarda, anlık gelişme ve haberlerde meydana geliyor. yazarlarımız çok pratik ve detaylı olarak çalışabilen arama işlevini kullanıp, bazı anahtar kelimlerle konu ile ilgili bir başlığın daha önce açılıp açılmadığını kontrol edip, eğer daha önce konu ile ilgili başlık açılmamışsa "kendi" başlığını açmalıdır.
2)aynı başlığın farklı dillerde açılması: bu daha çok film, kitap, albüm gibi eserlerle ilgili başlıklarda meydana gelen bir durum. sözlük, bu tür durumlarda eserin orijinal dilindeki yazılımını (kodlamanın elverdiği karakterlerle) tercih olarak kullanılıyor. örnek olarak; eğer siz piyanist diye bir film izlemiş ve bu filmin bir türk filmi olmadığına eminseniz "piyanist" diye bir yeni başlık açmayınız ya da filmle ilgili entry'nizi türkçe karşılığı olan "piyanist" başlığına girmeyiniz (istisna: "the pianist" filminin türkiye'deki ismi vb. şekilde bir tanım yapılabilir.).
3) ana başlığı kullanmak yerine gereksiz başlık açmak: bu en kritik ve yoruma en açık olanı. bunu; "gireceği entry'yi başlık açmak" olarak da tanımlayabiliriz. mesela; "lady gaga" diye bir başlık varken, "lady gaga nın çok çılgın olması" diye yeni bir başlık açmak tam bir işgüzarlıktır. açtığınız toplam başlık sayısı sizin ne kadar iyi bir yazar olduğunuz konusunda herhangi bir fikir vermez. sol çerçevede bize verilen gösterim hakkını ölçülü bir şekilde kullanmıyoruz, bu da başlık enflasyonuna neden oluyor; belki de çok ilgimizi çekecek, içeriğinden çokça faydalanabileceğimiz bir başlık kaşla göz arasında kayboluyor, göremiyoruz.