incelemeden, araştırmadan körü körüne aldığı kitaptan beklediği akıcılığı bulamamış okurdur. oysa kitap seçimi; kitap parasının gelirlere göre yüksek olduğu ülkemizde önemli bir olaydır.
bir de tersi vardır, başladığı kitabı illa ki bitireceksin takıntısıyla hareket eder hele ki bu başladığı kitap tuğla gibiyse işkence dolu günler onu beklemektedir! insanın her an başına da gelebilir lakin misal ikna olmadığın bir konuda araştırma - inceleme kitapları satın alırsın ama başladığın kitabın 15. sayfasında ikna olmuş ve tamamdır demişsindir, ama o ne, geride seni bekleyen 800 sayfa vardır, takıntın olmasa sorun değil ama öylesindir, yıkılırsın efenim!
kitabı sürükleyici bulmamış okurdur. eğer kitap istediği tarzdaysa büyük ihtimalle sayfaların ne kadar uzun sürede çevrildiğini hesap ederek kitabı kapatmış ve kütüphane raflarında araştırmalarına başlamıştır.
kitaba neden başladığını bilemeyen okurdur. aslında bu tip okurların pek kitap okumadığı anlaşılabilir. hangi tür kitaplardan hoşlandığını bilemeyip rastgele aldığı bir kitaptan sıkılan okurdur.
Bu okurun zaman yönetimi konusunda ciddi sorunları vardır. Kendisine sorarsanız çok yoğundur,gün 25 saat olsa az gelecektir. Acilen bir yaşam koçuna ihtiyacı vardır. Yaşam koçunun nişanlıya gönderilen kurban koçundan en büyük farkı ise, yaşam koçunun insana sinirlenince toslamamasıdır.
okunan kitaba zorunlu ara verilmesinden dolayı* kitaptan soğuyan kişidir. En iyisi okunan kitabı sıcağı sıcağına bitirmek yoksa bazı kişileri, olayları, ayrıntıları unutup kitabın eski sayfalarına geri dönmek zorunda kalıyorsunuz.