bugün

Kerhanacılar bile, gerçekte var olmayan ejderhalı falanlı filanlı gâvur dizilerinin isimlerini kendilerine takma ad olarak seçip, bilimsonic yalamada nirvanaya erişecek demiştim. Eriştiler sonunda.
CHP dölü DSP’li Ecevit dönemine göre çok daha iyi durumda olacağız (ve olduk).

Çökmek buysa ozaman 2003 öncesi düz yatırılıp ters sikilmiş ülke.
Daha ne olsun amk?

Gemi buzdağına çarptı ve hepimiz aynı gemideyiz.

Batıyoruz.

Şu sözlükte titanik batarken çalmaya devam eden kemancılar gibi eğlenmeye çalışıyoruz.
bu seçim yasakları sözlükleri kapsamıyor mu?
Eyalet sistemine rahatlıkla geçilebilecek ve bu sayede ülkede barış ve huzur ortamı sağlanacak.
zabaha kadar mokoko olacak.
cumhurbaşkanımız ve kurmayları hemen kolları sıvayıp(gerçek manada) kazma küreklerini alıp kilo kilo bor çıkarmaya gidecekler ülkenin bekası için ve çıkardıkları boru bize dağıtacaklar şu şekilde.

http://www.youtube.com/watch?v=lVKNpZrZNKQ
Bugün sistem şöyle gibi aslında; şimdi bi abiniz size bi araba veriyo ve diyo ki "al yavrum bu araba senin.". Araba sizin oluyor ama elinize size ait olduğunu gösteren ruhsat geçmediği sürece gönül rahatlığıyla kullanamıyosunuz. Ki herhangi bi kaza sonucu araba pert olursa başınıza geleceklerden korkuyosunuz. Ama ruhsat olsa kimse de size "Lan sen napıyosun?" Diyemez.

Şu anki sistemin başkanlıktan farkı olmadığı halde başkanlık diye tutturmanın anlamı nedir peki?
Ne padişahlık hayali ne de zenginleşme falan filan bana göre. Çünkü malum kesimler zaten ikisini de sunuyor onlara. 2023 efsanesi de saray da kitleleri gaza getirme hamleleri.
Bana göre bu sistemin asıl amacı geçmişte yapılmış olan hukuksuzluklar ve gelecekte yapılması ihtimal, ki öyle görünüyor, büyük hataların ardından başkanlığın ardına sığınabilmek.
"Aha kapı gibi ruhsatım." Diyebilmek.

Nasıl mesela? Gündemle alakalı diye küçük bir örnek.
Bundan seneler önce cemaati eleştirip şimdi 'cemaatçi' içeriye alınan iktidara muhalif gazeteciler var di mi? Peki darbe komisyonu başkanı reşat petek kim?
(bkz: darbe komisyonu başkanı/#34577598)
Bu gibi örnekler çok yani en basitinden mit tırları da var.

Yani başkanlık demek keserin diğer tarafa dönmesine, sapın elinizde kalmasına izin vermemek demektir.
Onların aktardığı taslaktan anladığım kadarıyla;

Bakanlar meclis içinden seçilmeyecek.

Başkan seçimi için yüzde beşi geçen partiler aday çıkartabilecek , bunun yanında belli sayıda vatandaş imza toplayarak aday çıkartabilecek.

Başkan seçimi , cumhurbaşkanı seçimine benziyor , 5 yıllığına seçilecek ve en fazla iki dönem başkanlık yapabilecek.

Yani en az 2027 ye kadar da bu iktidar kılıf değiştirerek merhaba diyecek gibi , ben yıllardır olduğu gibi oyumu vermeyeceğim için şimdiden selamımı verip geçiyorum.

Kendileriyle selamdan başka husumetim olamaz , Allah kurtarsın.
rte turk tipi baskanlikta israr ediyor turk tipi ne demekse.
(bkz: bambaşkan)
Dedemin mezar daşını okuyabiliciim.
Daha nossun.
PAdişahlık sistemine doğru 1 level daha atlanmış olacak.
mutlu azınlık.
2x çomar
2x vergi adı altında hırsızlık.
2x duble yol.
2x makarna
2x kömür.
(bkz: yarrak afedersin)
Ülkeyi daha iyip bölüp daha büyük parçalarla göz göre göre satacaklar.
darbe olayından bu yana ağızlarından türk milleti'ni düşürmüyorlar. hani türk milleti demeyecektik türkiyeli diyecektik? kürtlerin oyu size gelmediği için mi tüm bu boş vatanseverlik cümleleri. biz unutmayız. unutturmayacağız da. masum olan askerlere yapılanlar aynı şekilde yapılacak. ne istediniz lan 20 yaşında bebeden.
10 aylık kızını sikiyim mi diye soran kendisini polis sanan şahıs, bekle gün gelip devran döndüğünde kızımı alın yeterki beni bırakın diye ağlayacaksın soysuz köpek!
halife efendimize kesin itaat edeceğiz.
cevabı türkiye dünyada büyük bir güç olacak olması gereken soru .başkanlık sitemi bugün amerika'da uygulanmaktadır . oradaki işleyişi inceleyebilirsiniz .tam tamına bizim ülkeye biçilmiş kaftan olan başkanlık sistemi istikrarın devamını sağlar ayrıca diğer sistemlerin aksine tıkayıcı değildir .şöyle ki mutlak doğru diye bir şey hayatta olmadığı gibi devlet düzeninde de yoktur . tıkayıcı mekanizmalar diktatörlüğü engellediklerini zannederlerken aslında büyük çelişkilere dolayısıyla aksaklıklara sebep oluyorlar .sizin anlayacağınız dilde söyleyeyim aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal durumu yaratıyor . bu da devlet düzeninde yavaşlama ,ağırlık ,gelişime karşı direnç olarak önümüze çıkıyor . peki bu başkanlık sistemi her ülkeye uygun mu ? hayır değil tabi ki belli altyapıların olması gerekir . mesela farklı ırkların çatıştığı bir ülkede başkanlık sistemi hayat kurtarıcıdır . hele eyalet sistemi ile eş anlı uygulanıyorsa . ikinci olarak gelişmiş ve gelişmekte olan ayrımı önemlidir . üçüncü olarak ise ideolojiler mi liderler mi seçiliyor bir ülkede bunları incelemek lazım .bu bağlamda baktığımızda başkanlık sistemi vatanımız için elzemdir . bu da ak partinin gelişmeye açık , öngörüsü yüksek , ekibi iyi çalışan ve toplumun nabzını tutan bir parti olduğunu tekrar ortaya koyuyor.

kısaca genç arkadaşlar diktatörlük rererö diye konuşmadan önce sistemi öğrenin , ülkenizin kökenini ,tarihi gelişimini öğrenin ,tanıyın ,analiz edin . öyle konuşalım .
ne olacak iyiden iyiye köle olacaksın...
ülkeyi ayrıştıran tayyiptir onana benim evimde kimle kaldığımdan ona ne ne içtiğimden ona ne ne giydiğimden ama illede sokacak burnunu makyaj yapan kadına kahkaha atan kadına hamkile gezen kadına dil uzatan kim.
ülkenin önümüzdeki yeni tartışma mevzusunu "tayyip diktatörlük için istiyor yeaaa" diye veyahut başkanlık sistemini bilmeyip "abd de felan da var uzun adam da istiyor zaten gerekliydi yeaaa." demeden adamakıllı artilarini, eksilerini konuşsak keşke.
egeli olarak umursamadığımdır. fedarel yönetim olursa biz avrupai marmara arapai doğu ortadoğuca bir şekle bürünebilir.