Benim yazdığım bir entry'ye cevaben yazılmış bkz'dı dur ben açayım madem...
Tayyip'e tayyip diyen adam zihniyetidir. hani kesinlikle kıyaslamak atam'a ya da peygamber efendimize hakaret olur ama mecburen kendimizi savunmak için yazmak durumundayım...
ah isminin önündeki sıfat kendi sıfatına yakışsaydı da gururla söyleyebilseydik. Afedersiniz de ben benim amcamı şehit eden orospu çocuklarını davul zurnayla getirten adam başbakanım değil babam olsa... neyse.
Tayyip'e Tayyip dememizin sebebi, bizim buralarda bir şeye bir şey diyorlardı... eeee.. Neyse işte ondandır...
başbakanını oğlu, abisi, kardeşi, ailesinin bir ferdi olarak gören zihniyettir. başbakanını çok sevmektedir. samimi bulmaktadır. bu ülkede ilk defa bir başbakanın adı ezberdedir, soyadı değil. diğerlerinin soyadını adı gibi kullanırdı insanlar.
sözcü gazetesi manşetinde bile tayyip şöle yaptı tayyip böle yaptı die yazıyo...helal olsun valla sözcü gazetesine adamlar hala korkusuzca bişiler yazabiliyolar, eleştiriyolar.. her gün alıyom ben sözcü...yakında tayyip bunlarlada uğraşmaya başlar gibime geliyo.. bak bende tayyip dedim işte... benimlede uğraşırmı acaba...
bülent ecevit, süleyman demirel vs. başbakanken onlarada başbakan değil ecevit, demirel denilirdi. garip olmayan bir şeydir yani. tamam tayyip bunlar kadar hayatta sevilmez ama olsun sevenleride birde böyle düşünsün.
akparti li olsun veya olmasın ülkenin başbakanına yahut ülkeyi temsil eden bir makamda bulunan birine ismiyle hitap eden insan saygıdan yoksundur, eleştiri yapmanın daha değişik daha medeni yolu varken bu tarz aşağılayıcı tutumlar, söyleyen kişiyi alçaltır, bu tipler ülkeyi de beğenmez kendi insanını da, kendisine saygısı olmayan bir insanın zaten başkasına saygı duymasıda beklenemez.
mantık neymiş? tayyip'e tayyip değil başbakan tayyip diyecekmişiz.
bu mantıkla herhangi bir göreve ya da sıfata erişmiş bütün insanlara hep o eski veya güncel sıfatlarıyla hitap etmek gerekir o zaman.
misal eski başbakan mesut yılmaz diyeceğiz, eski genelkurmay başkanı orgeneral kenan evren diyeceğiz mesela sürekli. bu mudur yani zihniyet? boş beleş bir zihniyet olduğu işte buradan belli zaten.
tabii işin bir de daha komik tarafı da yok değil. mesela bu zihniyetle yola çıkılırsa dışarıda devlet memuru olarak dolaşan hasan amca kendisine odacı hasan denmesini isteyebilir o zaman pekala. hep böyle sıfatlarla dolaşırız.
insanların kazandığı sıfatları, hele hele bu geçici olan sıfatları bu kadar yüceltmeye çalışmak parti faşizanlığından öte bir şey değildir.
başbakana saygı duymayan zihniyettir. saygı karşılıklı olarak duyulan bir şey olduğu için, söyleminde de haklı olan zihniyettir. çünkü tayyipten hiç saygı görmemektedir. bu tayyip her fırsatta, vekili olduğu milleti hor görmekte, ezmeye çalışmaktadır. bu durumda da saygıyı haketmemektedir.
bizim orda bir şey derler ama, can yücel demiş diyeceğini ben daha da bir şey demem diye cevap veren zihniyettir.
Hem kime ne, bu ülkede demokrasi vardı hani. Hakaret etmediği sürece istediğini der. Ecevit'e bunak yatalak diyen zihniyetin, kendine laf gelince çığırması da eğlenceli oliy!!!
herifin başbakanlığından bir şey görmeyen kişi zihniyetidir. adı ile hitap edilmesi de bir onurdur aslında isim sahibi için. yani en azından muhatap alındığını gösterir...
kibarlık yapan zihniyettir. ben de o zihniyettenim. * evet başbakana tayyip diyoruz. ama iyilik yapıyoruz. bu kadar yaptıklarına karşılık tayyip diyerek saygısızlık yapıyorsak, evet saygısızız biz. *
ayrıca bizim kesim taraf mizah dergisi okuyup gülmek yerine, sözcü gazetesi okuyup gerçekleri öğrenmeyi tercih eder. bizim kesim "sayın başbakan sayın başbakan" diye diye anlatım bozukluğu yapmak pahasına başbakana yalakalık yapanı sevmez. bilir ki birgün o sözcü gazetesi kapatılacaktır. nedeni de ergenekon ve benzeri bir örgüt (!) yapılanması veya bir yerlerden emir alıp, sözcüye reklam vermemesi sağlanan şirketler olacaktır. kapatılana kadar okumaya devam edeceğiz ama. elbet birgün bu devran döner.
gayet güzel bir ziniyettir. demek ki başbakan kendini sevdirmiş, millet de onu o kadar samimi, o kadar candan bulmuştur ki, adıyla rahatça seslenebilmektedir. bence bir başbakan halkıyla bu kadar yakın olabilirdi. seviyoruz seni tayyip.