başarılı öğretmenlerin özellikleri

entry18 galeri0
    1.
  1. öğrenciler tarafından sevilen ve mesleğinin hakkını veren öğretmenlerin tüm dünyada kabul görmüş genel geçer özellikleridir.
    öğrencilere, fikirlerinin değerli olduğunu hissettirir.
    5 ...
  2. 2.
  3. iyi ki tanışmışım, iyi ki bana yol göstermiş dediğiniz; aslında öğretmenden ziyade eğitimci olan, öncesinde kendisinin de bir öğrenci olduğunu unutmayan ve her insanın bir dünya olduğunu düşünüp herkesi anlamaya çalışan kişinin özellikleridir. bu devirde bulunmaz hint kumaşıdır.
    0 ...
  4. 3.
  5. öğrencilerle iletişimi kuvvetlidir. hem öğretmen, hem arkadaş olabilir ama bunu yaparken de aradaki mesafeyi korur. sadece dersini anlatıp gitmek için gelmezler sınıfa. onların amacı aynı zamanda iyi, kültür seviyesi yüksek insanlar yetiştirmektir.
    5 ...
  6. 4.
  7. güzel veya yakışıklı olmaları. çocuklar şekilcidir.
    3 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. öğrencileriyle arkadaş olmayı utanç saymaz. Okul bittikten sonra veya öğle aralarında çocuklarla oyun oynayabilir, hile de yapmaz. Sınıfa gelip dersin yarısını sohbetle geçirebilir çünkü bilir ki her şey ders değildir ve hayatta dersten önemli şeyler de vardır.

    Ama yıl sonunda anlatılması gerekilen konuları da yetiştiren ve öğrencilerin kavradığından emin olan öğretmendir.

    En önemlisi de çocukların sizi yolda gördüklerinde ööğğreetmeniiim diye seslenmesidir. O ses işte sizin öğrenci tarafından değer görüp görmediğinizi belirtir. Bir dönem staj yaptığınız okuldaki öğrenciler size böyle sesleniyorsa işte o zaman başarılısınızdır.
    1 ...
  11. 7.
  12. ses tonunu tek düze kullanmayan , öğretim materyallerini öğrencilerin uyarılmasını sağlayacak şekilde düzenleyerek ders anlatan , öğrencileri aktif şekilde derse katmaya çalışan , teknolojiyi iyi kullanan , öğrencilerin düşüncelerini önemseyen hatta kaynak veri olarak kullanan , öğrencilerin ilgi alanlarına ve yaşlarına uygun ve onlara gönderme yapan şekilde örneklere ve uyaranlara yer veren , dersi giriş , gelişme ve sonuç bölümlerini belli edecek şekilde anlatan , kısacası tamar gendlerdir.
    6 ...
  13. 8.
  14. güler yüzlü, sevecen ve sabırlı olmaktır. Otorite olmazsa olmazdır.
    1 ...
  15. 9.
  16. zamana ayak uydurmak.
    başarılı, sevilen ögretmen olmak istiyorsanız ögrencilerinizin ilgi alanlarını, nelere guleceklerini bilmeniz gerekiyor.
    bunun için en azından bir sözlük takip edilmelidir.
    tabi bunlar ancak iyi bir alan bilgisi sahibi olduktan sonra yapılmalıdır.
    1 ...
  17. 10.
  18. 11.
  19. duruşuyla, konuşmasıyla, giyimiyle, tavırlarıyla ve kültürüyle örnek olabilen öğretmendir. alanında uzmandır. vereceklerini hedef kitlenin seviyesine indirgeyebilir ve bunu eğlenceli biçimde gerçekleştirir. öğrencilerine karşı fedakar ve sabırlıdır. yanlışları olduğunda onları hemen suçlamaz, problemin kaynağını tespit eder ve adil davranır. öğrencileriyle ilişkisi ne yılış yılıştır ne de onlara karşı bir duvar gibidir. eğitim teknolojilerinden yeteri kadar yararlanır. güncel olanı takip eder ve kendisini de günceller. öğretimin yanında eğitimin gereksiz bir kavram olmadığını, bu iki kavramın tümleşik bir bütün olduğunun da farkındadır.
    2 ...
  20. 12.
  21. salt dersi öğretmekten ziyade hayata dair tecrübeleriyle öğrencide fark yaratması.
    genel kültür donanımı.
    okulda öğretmen dışarıda kaba, özensiz birisi olmaması. öğretmenliğin yüklediği sorumluluğu dışarıdaki hayatında da devam ettirmesi.
    yeri geldiğinde gece onbirde öğrencisini nasılsın, bir kahve içelim sıkıldıysan diye arayabilmesi.
    ne çok katı olması ne laçka olması. insan olduğunu belli etmesi. öğrenciyle araya uçurum koymak niye...
    1 ...
  22. 13.
  23. öğretmenin öğrencilerle arasına yıkılmaz büyük bir duvar koymaması aynı zamanda öğrenci - öğretmen ilişkisini çok laçka etmemesi önemlidir. ders zamanında ders işlemesini bilmeli, eğlence zamanında eğlenmesini ve eğlendirmesini bilmelidir ders dağıldığında toparlamasını da bilmelidir. kıyafetiyle, duruşuyla, konuşmasıyla öğretmen gibi olmalıdır. başlıca özellikler bunlardır.
    2 ...
  24. 14.
  25. ürünü insan olan bir meslekte bunun kıstaslarını sayarak bitiremeyiz.
    1 ...
  26. 15.
  27. kpss'yi kazanmalari daha ne olsun be.
    1 ...
  28. 16.
  29. Konuyu ezberletmez, mantığını öğretir. Kendini her zaman geliştirir. Öğrenciyle empati kurar. Çok kitap okur. Beden dilini çok iyi kullanır. Güç gösterisi yapmadan otorite sağlar. Dersi sevdirir. (Not: 14 yıllık öğrenciyim. Bu saydığım vasıflarda 1 tane öğretmen gördüm.)
    0 ...
  30. 17.
  31. balık vermeyip, balık tutmayı da teorik olarak öğretmeyip, birlikte balığa gitmek gibi ifade edilebilir.
    0 ...
  32. 18.
  33. dersi anlatışından ziyade iletişimi kuvvetli olmalı,öğrencinin dedigini umursamazsa öğrencide onun anlattıklarını umursamaz, öğrenci ve öğretmen arasındaki mesafeyi kuruyaraktan bunları yapan başarılı öğretmendir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük