bana göre başarı kimseye muhtaç olmadan rahat bir hayat yaşayabilmek ve insanlara yardım etmektir. en dipten geldiğim için asıl başarı budur benim için çok şükür şuan durumum iyi yıllar önce bir riske gidip ziraatten kredi çekip kendi işimi kurmak için atılmıştım. hırsın ve çalışmanın sonucunu da çok güzel bir şekilde gördüm. o zamanlar o atılgan ve gözükara insan olmasaydım şimdi aynı şekilde kalacaktım. insanın bazen gözünü karartması gerekebiliyor.
ilerideki herhangi bir yaşının içine koyulmuş bir hediye değildir, zamanı geldiğinde "alacağım o'nu" demek başarıyi zayıflatır, kaçırtır.
Başarı, sırtında tonla yükle kan ter içinde çıktığın yokuşta, tanrının seni seyrederken ; "ah be çocuk! hadi hadi!" Diyerek elleri ile yavaşça sana ittiği hak edilistir.
başarı tek bir eşiği aşmak değil, bir sürecin ismidir aslında. filmlerdeki gibi final maçını kazanıp başarılı olmak veya karate müsabakasında rakibi dövüp şampiyon olmak ve esas kızı öpmek değil, o süreç boyunca yorulmak, ümitsizliğe düşmek ve hatta kimi zaman vazgeçmektir.
Yıllardır içinde bulunduğum çevreyi ve hayatımı içten içe aşağıladım. Ben daha büyük bir şey olmalıyım kafasındaydım fakat bunun için de ciddi adımlar atmadım. Sonunda hiçbir yere ait hissetmeyen yapayalnız bir mal oldum.
Uzun zamandır beni çok başarılı yapacağına inandığım bir planım vardı. Bunun için çalışacaktım ve zamanla gelişip sorunlarımı çözecektim. Fakat bu konuda atacağım adımları da sürekli erteliyordum. bu durum bana öyle bir stres oluşturdu ki...her gün yapmam gerektiğini düşündüğüm işi yapmamak büyük bir baskı yarattı. Az önce bunun farkına vardım ve düşündüm 'hakikaten huzurlu olmak için it gibi çalışmam mı gerekiyor? Bir konuda cahil isem, bilgim yoksa, bilen insanlardan utanmamak için hayatımı bunları öğrenmeye harcamam mı gerekiyor? Kültürlü hissetmek için sürekli bir şeyleri takip mi etmek zorundayım? hayatımı dünyadaki her türlü dalyarrağa karşı güçlü olmaya çalışarak mı geçirmeliyim? En iyi konuşan, en karizmatik, en kaslı, en komik, en hazır cevap, en üstün kişi ben mi olmalıyım? Hayatında bunlara zerre önem vermeyen ve huzurlu olan insanlar var. Onlar gibi olabilirim. Ama nasıl olacağım? Yıllardır bütün hayallerimi bunlar üzerine kurdum. Yavaş yavaş bu hayallerden vazgeçmeliyim."
Az önce bende baskı oluşturan hayallerden vazgeçme kararı aldım. Hayatımın normal akışına devam edeceğim. Olduğumdan daha iyi görünmek zorunda değilim. insanlara kendimi beğendirmek için yalan hareketlere başvurmak zorunda değilim. Bu şekilde yaşayan insanlar var ve gayet huzurlular. Yıllardır kafamda sürekli aşağıladığım bu insanlar, çaktırmadan en keyifli hayatı yaşıyorlarmış. Yapay değiller. Beyinlerini kemiren bir başarı arzusunda değiller. Aşağılık hissetmiyorlar. Çay içiyorlar.
insanların; "amağn olmazsa olmaz ya, ucunda ölüm yok" gibi cümlelerle rahatlayabilmesi ilginç.
Bu dünyada takdir edilesi şeylerden biri çabadır. Çaba ise başarıyı elde edince kutsanır ancak. Kimse "çok uğraştı hadi ödülü ona verelim." demez.
Başarı insanı daha iyisi için kamçılar. Başarısızlık ise bir süreden sonra aşağılık psikolojisine sürükler.
Tesadüfen olmayandır.
Her başarıda, emek, alın teri, inanç, sebat, çaba, uykusuz ve yorgun bedenler ve inat vardır.
Ulaşılması güç olsa da, ulaşıldığı andan itibaren hissedilen doyum her zorluğa değerdir.
Taşı helva etmek. Evet!
Başarı denilen şey nedir tabi bize göre çok önemli değil mi? Neden bize öyle lanse edilmiş çünkü. istediğin ve hayalini kurduğun şekilde yaşayamayacaksan ne önemi var başarının?
son zamanlarda çok sık karşılaştığım başlık ; Başarı.
karşılaştığım tarifi ise en doğal yeteneklerin başarı veya kazanım olarak gösterilme çabası.
oysa ki ortada büyük bir yanlış anlaşılma var. Zaten özünüzde olan yetenekler başarı değil, sizin var oluşunuzdur.
güneşin doğması, gecelerin olması, yağmurun yağması doğanın başarıları değil, temel yetenekleridir.
bu yüzden, güne başlamak, nefes almak veya canlı olmak. zaten insan doğalsında var. bunlar hiç bir şey yapmasanda olabilecek standart eylemlerdir.
bir nevi 2+2 = 4 bir sonuç ilk mantığa göre bu sonuç başarı gibi görülürken gerçek başarı tanımından beklenen sonuç ise 2+2=5 değeridir. yani doğal yeteneğinin üzerine koyabilmek başarıdır..
gerçek başarı, başarabilmenin yanı sıra, elinizde olmayan imkanlar ile elde edebildiğimiz değerler bütünüdür.