aslında turistlerinde gezip görmesi gereken bir cadde olması gerekirken yeterli reklamı yapılmadığından bilmedikleri yer. istanbul'un en güzel noktalarından biri.
süper cafelerin olduğu yerdir. anadolu yakasında oturuyorsanız buluşmak için en ideal mekandır, ayrıca kız başınıza geç saatlere kadar kalabilirsiniz. laf atan bile pek olmaz *
ellerinde cep telefonları ve dirseklerinin içlerine taktıkları bedenleri kadar çantalarının olduğu cadde. Bu caddedeki insanların hepsi kopyala yapıştırdır.
yaz akşamları saat 6-7 den sonra dolaşmaktan büyük keyif alabiliceğiniz tiki ve jonjonların bolca bulunduğu ama en azından kro ların fazla bulunmadığı sturbucks çılgınlığının olduğu ki benim bildiğim 4 tane var arabaların ben bu parayı haketmiyorum babam sağolsun aldı diye basbasbağırdığı uzun ve güzel nezih semti .
fenerbahçe şükrü saraçoğlu stadı'ndan çıkarıldığı rivayet edilen ışıklı cisimlerin şaşkınbakkal'dan itibaren monte edilip gökyüzünü görememeye sebebiyet verdiği cadde.
bu kadar lüzumsuz elektrik sarfiyatı neden? küresel ısınmadan, duyarlılıktan bahsedip her yeri saçma sapan ışıklarla kaplamak niye? yazık, günah...
dünyanın en nazlı, en havalı, en çekici kızlarının anlamlı bakışlarında gezinilen;
kaçarken yaklaşan güzellerin kaprislerinde bunalıma girilen, ''kebab'' kültürünün herşeye rağmen bozamadığı güzel caddemiz; yabancı uyruklu birisine '' bu kadar güzelliği dünyanın hiçbir yerinde bir arada görmedim'' dedirten ünlü cadde.
Bağdat caddesi 1930 lu yıllarda asıl istanbul için yani Rumeli yakasında ikamet edenler için yazlık alan olarak tesis edilmiş oturma çevresidir. 1960 lı yıllarda ilk çok katlı binalar inşa edildiği ve bu dönemden sonra kontrolden çıkan ve zenginliği simgesi haline cadde olup 1999 depreminden sonra büyük ölçüde süngüsü düşen ve adeta el değiştiren Bostancıdan Kızıltoprağa kadar uzanan caddedir.
göze hitap eden bir caddedir. burada gezinen insanları dikkate almazsanız, yürüyüş yapmaktan oldukça keyif alırsınız. planlı ve düzenli bir yerleşim, hoş cafeler ve geniş kaldırımlara sahiptir. gece ışıl ışıldır. çevrenizdekiler aldırmamanız gerekir zira istanbul'da güvenle gezip dolaşabileceğiniz ender caddelerden biridir.
fenerbahçenin yuvası olduğu doğrudur, caddenin bir ucu Şükrü Saraçoğlu'na çıkar. eh zaten beşiktaş çarşı grubunun burada olmasını beklemek yanlış olur.
bunun yanında insanlar kendilerine tikky derler, bunlara aldırmayınız. bir kısmının süzme Amerikan dallaması,kültürsüz,bilgisiz,görgüsüz insanlar olduğu doğrudur. ancak bağdat caddesinde dolaşmak sizi de bu kalıbın içine sokmaz. cebinizde sadece minibüs parasıyla bedavadan iki saat tur atıp evinize dönebilirsiniz.
nezih, rahatça ve güvenle dolaşabileceğiniz bir yer olması açısından gayet hoş bir semt. ancak özellikle kızların hepsi aynı fabrikadan çıkmış gibi. giyim stillerinden, makyaj şekline, yürüyüş stilinden, saç stillerine kadar her şey de aynı mı olur sorusunu sormadan edemiyorum. bu insanların hiç mi kişisel zevkleri yok? ilginç gerçekten. (tabi istisnalar da var.)
paraları olmasına karşın ahlakları olmayan insanların toplu olarak kök salmış bulundukları mekan. ben de çalıştığım süre boyunca ahlak ve paranın ters orantılı olduğu izlenimini uyandırmış sadece bir yerleşim yeri değil de bir yaşam biçimi olduğuna inandığım oluşum
bağdat caddesinin ismi çok eskilere dayanmaktadır.bağdata kadar uzanan güzergahtan yani eski bağdat yolundan kalmadır.ve anadolunun bazı şehirlerindede doğal olarak bağdat caddesi vadır.örneğin kocaeli ninde en büyük iki caddesinden biri bağdat caddesidir.
Türkiye'nin dışındaymış gibi kendini soyutlayan gençlerin bulunduğu,parayı çağdaşlığın bir gereği gibi görüp kendisi gibi olmayanlara "vah ne yazık" diyen antipatik insanların bulunduğu cadde.