paris hilton türkiyeye gelse nereye götürürsünüz sorusunun cevabı.tikky ve conconların buluşup ne tür faliyetler içine girelimde milletin gözüne batalım diye tartışıp alışveriş çılgınlığı ile sonuçlanan,türkiyenin tikky başkentidir.
türkiye'de kapitalist sistemin niçin oturmadığını pek güzel izah eden mekan. ekonomi sistemlerini incelerken, basarisiz kapitalizm ornegi olarak gidilip gorulesi yerdir. cadde boyunca en cok is yapan yerler, bankalar. zengine, ama cok zengine hitap eden basarisiz tuccardan gecilmeyen yerdir. bu tuccar, sürümden kazanma mantigini kavrayamamistir, iki tane satayim, parayi kirayim dusuncesiyle avunmaktadir mutemadiyen. halbuki, biraz bekle turkiye genel olarak zenginleşsin, zenginler çoğalsın, ondan sonra böyle, vip tadında bir hizmete elbette gereksinim duyulacaktir.
bu adamlar para kazaniyorsa, onu da bankada faize repoya yatirdiklari paralardan kazaniyorlar. yoksa, o dukkanlar kendilerini zor donduruyor. bu da kapitalizmin en zayif noktalarindan biridir zaten; parasi olanin calismaya ihtiyaci yok, bankaya yatirir parasini pasalar gibi devirir yatar. parasi olmayanin calismasi gerek, ama o da para kazanamiyor cunku sermaye yok. ondan sonra ekonomi niye gelismiyor? nasil gelissin bagdat caddesi ekonomisiyle? sirkeci ekonomisi lazim türkiye'ye, o da ancak karaborsa oldugunda, vergi odenmediginde para getiriyor. boyle bir kisir dongunun icine gomulmus bir ekonominin git gide semiren, emegi somuren zenginlerinin cocuklari da bagdat caddesine cikip lay lay lom geziyorlar. zevksizlikten yikilan, gereksiz harcama saheseri kalitesiz cafe bar'lara oturup sacma sapan hayatlarini surduruyorlar.
demek ki neymis, fakir yada zengin olmaktan onemli seyler de varmis, akil fikir gibi...
asla istiklal caddesiye mukayese edilemeyecek, fotokopi insanların dolaştığı, sevgilinizle rahatça ve rahatsız edilmeden gezebileceğiniz, bir zamanlar çift yönlü bir trafik akışına sahip, anadolu yakasında oturanların yegane alışveriş ve gezip tozma yeri olan, starbucks, gloria's jean ve midpoint gibi tikky,para tuzağı cafelere sahip, eski kız arkaşımının o civarlarda oturması sebebiyle her sokağını bir zamanlar ezbere bildiğim, caddenin sonuna doğru Tepe Natilius alışveriş merkezine gidebileceğiniz *, otoparkı olmayan fakat sokak aralarına arabanızı parkedebileceğiniz, eskisi kadar hız meraklısı insanların olmadığı ne kadar güzel olursa olsun hiçbir zaman istiklal caddemle *mukayese bile etmeyeceğim kasıntı ve şekil cadde.
inince sanki paristeyiz şu hale bak dediğim sevmediğim cephe aldığım her kadının erkeğin şık olma yarışı içinde boşuna zaman geçirdiği kalabalık lüks otomobil dolu zengin çocuklarının fink attığı yerdir
HiÇ BiR ZAMAN ANLAMADIĞIM VE ANLAYAMAYACAĞIM MEKAN..iNSANLAR NEDENSE KENDiLERiNi NEDENSE CADDEYE GÖRE SINIFLANDIRIYORLAR..EE BU DA GÖSTERiYOR Ki BU iNSANLAR BiRAZ ,DOĞAL OLARAK,SALAK..KONUŞMALARI DA Bi GARiP...HAYIR BAHARiYE CADDESi WAR iSTiKLAL WAR..AMA BU CADDELERLE iLGiLi BÖLE Bi DURUM NEDEN SÖZ KONUSU OLMUYOR DA ,NE HiKMETSE BU BAĞDAT CADDESi BU DENLi SAÇMASAPAN Bi APTALLIĞA KURBAN OLUYOR?
HiÇ SEWMEDiĞiM YER Bi DE ORASI...SICAKLIK FiLAN YOK..iNSAN AiT HiSSETMiYOR KENDiNi ORAYA..
kadıköydeki bir fenerbahçe - beşiktaş maçı öncesi bu caddeye asılan pankartın ardından "bağdat caddesi beşiktaşın kalesi" tümcesi sıkça duyulur olmuştur.
zira geçmişte fenerbahçeliliğiyle bilinen bu cadde binlerce beşiktaşlınıın şampiyonluk turuna da sahne olmuştur.
turklerin hepsi biyikli.. amerikalilarin tamami sarisin.. fransiz kadinlari hep 36/38 beden.. tum basortululer yobaz.. tum yahudiler cimri.. vb diger tum genellemeler gibi haksiz ve biraz bilgi eksikliginden kaynaklandigini dusundugum suclamalara maruz kalmis toplulugun yasadigi semt.. *
Türkiye'nin dışındaymış gibi kendini soyutlayan gençlerin bulunduğu,parayı çağdaşlığın bir gereği gibi görüp kendisi gibi olmayanlara "vah ne yazık" diyen antipatik insanların bulunduğu cadde.
bağdat caddesinin ismi çok eskilere dayanmaktadır.bağdata kadar uzanan güzergahtan yani eski bağdat yolundan kalmadır.ve anadolunun bazı şehirlerindede doğal olarak bağdat caddesi vadır.örneğin kocaeli ninde en büyük iki caddesinden biri bağdat caddesidir.
paraları olmasına karşın ahlakları olmayan insanların toplu olarak kök salmış bulundukları mekan. ben de çalıştığım süre boyunca ahlak ve paranın ters orantılı olduğu izlenimini uyandırmış sadece bir yerleşim yeri değil de bir yaşam biçimi olduğuna inandığım oluşum
nezih, rahatça ve güvenle dolaşabileceğiniz bir yer olması açısından gayet hoş bir semt. ancak özellikle kızların hepsi aynı fabrikadan çıkmış gibi. giyim stillerinden, makyaj şekline, yürüyüş stilinden, saç stillerine kadar her şey de aynı mı olur sorusunu sormadan edemiyorum. bu insanların hiç mi kişisel zevkleri yok? ilginç gerçekten. (tabi istisnalar da var.)
göze hitap eden bir caddedir. burada gezinen insanları dikkate almazsanız, yürüyüş yapmaktan oldukça keyif alırsınız. planlı ve düzenli bir yerleşim, hoş cafeler ve geniş kaldırımlara sahiptir. gece ışıl ışıldır. çevrenizdekiler aldırmamanız gerekir zira istanbul'da güvenle gezip dolaşabileceğiniz ender caddelerden biridir.
fenerbahçenin yuvası olduğu doğrudur, caddenin bir ucu Şükrü Saraçoğlu'na çıkar. eh zaten beşiktaş çarşı grubunun burada olmasını beklemek yanlış olur.
bunun yanında insanlar kendilerine tikky derler, bunlara aldırmayınız. bir kısmının süzme Amerikan dallaması,kültürsüz,bilgisiz,görgüsüz insanlar olduğu doğrudur. ancak bağdat caddesinde dolaşmak sizi de bu kalıbın içine sokmaz. cebinizde sadece minibüs parasıyla bedavadan iki saat tur atıp evinize dönebilirsiniz.