eski adı yeşilbağ olan ve şimdi beton yığınıyla dolu istanbul ilçesi. güneşli semtinde türkiye'nin ilk uluslarası marketi metro'nun ilk şubesi ve bilimum tekstil şirketi bulunur.
20 yıldır acı tatlı ne varsa yaşadığım ilçedir.yazılanların çoğu doğru olmakla birlikte birkaç ayrıntı olarak;
-hemen hemen,her sokak başında geceleri asayişi sağlamak üzere kendine görev bilen muhabbet curcuru gençleri olan,
-içinden ,tabir ile, boklu dereler geçen,
-nüfusa kayıtlı olmayan birçok insanın olduğu,
-3 sokak ötemde bomba imalathanesi olduğunu öğrendiğim,
-gözümün önünde adam linç edilen,
-çocuk kaçırılan,
- (bkz: ejder)i bol,
-efsane kabadayı isimleri dilden dile dolaşan ve mahalle kavgalarında kullanılan (adnan abiyi,öcüyü,muçoyu çağırcam biyere gitme gibi),
-erkek fazlalığından kızlarla sokakta pek karşılaşamadığım,zaten karşılaşsam da birşey yapamam *
ama yine de havasından mıdır,ayrılamadığım memleket.
sanılanın aksine o kadar da kötü olmayan şuan türkiye'nin en fazla nüfusuna sahip ilçedir bağcılar.
Kötü yanları yazılmış ama o yazılanlar hangi ilçede yok ki?
evet,haberlere pek hoş olmayan olaylarla geldiği için insanlarda bir ön yargı oluşmuş olabilir.Zaten sorun çıkan mahalleler de bellidir.Diğerlerinde sorun yoktur.
Muhafazakar olarak anılsa da sadece anılmasıyla kalır fazla öteye gitmez.*
Yaşanılcak bir ilçe midir işte o tartışılır...
bir çok tv kanalına yakın olmasından kaynaklı iki çocuğun kavgasını bile büyük çatışma olarak vermeyi marifet bilen medyamızın her haber bülteninde adını en az bir defa kullandığı ilçemizdir. kolibandı'nın 23 yıldır yaşadığı semttir, ne bir bıçak yarası vardır ne de o bölgedekayda değer bir kavgası, ne önünü kesen biri çıkmıştır ne haraç isteyen biri.
metro, otobüs ve minibüs şeklinde ulaşım sağlanmakta olup istanbulun her tarafına geçiş oldukça kolaydır. özellikle textil firmalarının bir çoğunun fabrika satış mağazaları ve temsilcilikleri bulunmaktadır.
istoç a olan yakınlığından kaynaklı bir süre sonra türkiyenin ticaret merkezlerinden biri olması kuvvetle muhtemeldir.
nüfusu çok yoğun olan bu ilçe de özellikle 1990 dan sonra kürt kökenli vatandaşlarımızın belirli bölgede yoğunlaşarak yerleştiği ilçemizdir.
daha önceleri de benzer hareketlilikler olmak üzere özellikle 2003 yılından itibaren ilçe de çeteleşmeler meydana gelmekte ve yer yer bu çetelerle halk karşı karşıya gelmektedir.
uyuşturucu kullanımı açısından insanlar boş arsalara baktığında kullanıcıları rahatlıkla görebilmekte fakat ne hikmetse o insanlara müdahale yada onlara bu maddeleri temin edenlere bir şekilde ulaşılmamaktadır. bu da bölgeye karşı insanların zaten var olan antipatisini arttırmaktadır.
ayrıca köşe başı delikanlılarının hep var olduğu bir semttir. bu delikanlılar belirli bir köşeye sahip olup o köşenin gördüğü bölgeden kendini sorumlu hisserken deli yürek kurtlar vadisi gibi dizilerden sonra deyim yerindeyse olayın felsefesine kapılıp mıntıkalarını arttırmış artık bölge korumaktan öte davranışlara girmişlerdir.
iyisi kötüsü ile 23 yıldır koli nin yaşadığı ve onun şu haline gelmesini sağlayan komşuluk ilişkilerinin ölmediği yazları kapı önlerinde komşularımızla sohbet edip çay-çekirdek muhabbeti yapabildiğimiz ender istanbul semtlerinden biridir.
Birçok önemli sanayi merkezini,medya,giyim kuruluşlarının ana binalarını bulundurmasına rağmen çoğu kişi tarafından sorulduğunda orası neresi denilen ilçedir.bağcılar'ı bilenler de hep kötü bilmiştir.olayı çok olan bir ilçedir.bi kaç mahallesi dışındaki mahalleleri çarpık kentleşmeye çok büyük örnektir.külüstür otobüsler genelde bu ilçeye verilir.bağcılar halkının çoğunluğu varoştur ama zengin kesim otobüsünde yaşlı birisine yer vermemek için herkes kafasını eğerken,bu ilçenin insanları adeta yer vermek için birbiriyle yarışırlar,yabancı birisi olun bir şey sorun,yardımcı olmak için birçok kişi gelebilir yanınıza.böylesine de insani kişilerdir.son dönemde belediyenin bu ilçeyi hatırlamasıyla bağcılar büyük gelişmeler göstermektedir.evet ben doğma büyüme burdayım, 20 senedir yani.
bağcılar'ı bilmeyenler için; esenler,küçükçekmece,güngören,bahçelievler arasında; e5 ile tem arasındadır.1992 yılında,bakırköy'den ayrılıp ilçe olmuştur.nüfusunun yüzde 50'si doğu ve güneydoğulu, yüzde 30'u karadenizli ve 3'te 1'i genç kesimdir...
istanbul'un yeni ilçelere kavuşmasıyla, istanbul'un en kalabalık ilçesi durumuna da gelmiştir...
istanbul dışından göç edip de istanbul'a ayak uyduramayan insanların çoğunlukta olduğu bir semttir. genelde varoştur ve düşük gelirli insanlar bulunur. ben kendimi bildim bileli belediye başkanı olan feyzullah kıyıklık son seçimlerle milletvekili olmuştur.
-yıllardır yaşadığım, kendisi güzel ama maalesef insanlarının büyük bir çoğunluğunun ahmak ve cahillerden oluşan semt. bu sebeple defalarca kez terketmek istemişimdir ama yapamamışımdır.
- birde burada bir ev yapabilmeniz için belediyesine bir ev parası vermeniz gerekir. (bkz: kendimden biliyorum)
düzelmesi için düzeltebilecek insanların her türlü çabayı harcadığı ancak o insanlarım sayısının azlığından kaynaklı yavaş yavaş değişime başlayan, ancak buna karşı geri kalmasından birilerinin büyük kazanç sağladığı rant kavgasını sürekli körükleyen düşüncelerin de var olduğu belli olan istanbulun üçüncü bölgesi olan ilçe.
(bkz: bir zamanlar meksikalı vardı)
askerlik ve şehir dışı zamanlarımı saymazsak 20 küsur yıldır ikamet ettiğim, bundan çok da memnun olduğum, son yıllarda çok hızlı bir şekilde gelişmekte olan ilçe.
tehlikeli diyenlere not: gelmeyin efendim, siz oturun etiler'inizde, gayrettepe'de, beşiktaş'ınızda. sizin dışınızda da bir şeyler yaşanıyor bu dünyada.
yaşanılan bir çok şeyin iğreti olarak yaşandığı,sonradan görme insan sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu,güzide şehrimiz istanbul'un bir ilçesi.