çok nadir gittiğim istanbul semti.
bir keresinde oralarda ATM aradım. karşımdaki "adamlar buraya karakol koyamıyorlar atm mi koyacaklar" dedi. hangi mahallesindeydim acaba?
nüfus bakımından istanbul'un en büyük ilçesidir. adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre son nüfusu: 724.268 dir.
ülke genelinde ise kendisinin önünde olan bazı ilçeler ve nüfus değerleri ise şöyledir;
Bursa nın Osmangazi ilçesi Nüfus: 752.155
Ankara nın Keçiören ilçesi Nüfus: 796.646
Ankara nın Çankaya ilçesi Nüfus: 794.288
kürtlerin içine ettiği semttir. nufusunun yarısı kürttür. inanılmaz bir ses ve görüntü kirliliği hakimdir. herkesin enseye şaplak şeklinde dolaştığı, akıllı insana rastlama olasılığının çok düşük olduğu, lanet olası bir yerdir. yürüyüş yolu diye bir caddesi vardır ki, özellikle pazar günleri hayvanat bahçesini andırır. çevir etrafını tellerle, koy tabelayı 'bağcılar hayvanat bahçesi' diye, sergile. çeşit çeşit hayvan. allah kimseyi düşürmesin. ya da düşürsün. şu kürt severleri, hümanist takılanları düşürsün. görsünler dünyanın kaç bucak olduğunu. anlasınlar kürtlerin neden sevilmediğini.
çocukluğumun merkezinde geçtiği eskiden güzel olan aradan bir kaç yıl geçtikten sonra gittiğimde çığlık çığlığa kaçmak istediğim boş arsanın ve tanıdık pek bir köşenin kalmadığı berbat kalabalık insanların balık istifi yürüdüğü yürüyüş yolu adıyla anılan trafiğe kapalı bir yol boyunca yeni yetmelerin kız ayarlamak için sidik yarıştırdığı kızların kikir kikir olaylardan güzelliklerine pay çıkardığı ikamet edilmediği sürece uğranmasını tavsiye etmediğim istanbul ilçesi.
varoşların başkentidir.nufüsun önemli bi bölümü kürt menşeilir.istanbul'un en yoksul semtlerinden gözükebilir fakat istanbul'un en büyük sanayi bölgesidir.kasabadan büyük eyaletten küçük semt.
şuanki nüfusu (750 bin dolayları) ile, türkiye'nin en kalabalık semtidir. ayrıca nüfusu 65 ilimizden fazladır. bu da; beraberinde pekçok sorunu getiriyor.
varoşların varoşu ilçe. ben apaçilerin nesli tükendi sanıyordum, yanılmışım. bağcılarda sürüsüne bereket. kızları garip, orospuluk çizgisinde, giyimleri boktan; erkekler çirkin ve kabadayı tavrında, saç kesimleri yarro, sokağa tükürmeler falan gırla, favori yiyecekleri anladığım kadarıyla bardakta mısır. ayrıca ben boncuklu tabancayı da 2000-2001 yıllarında falan bırakıldığını sanıyordum, yok öyle değilmiş. varoşların piçleri boncuklu tabanca sıkıp duruyor, öyle garip çocuklar var ki arabadayken camdan sıkıyorlar gözüne baka baka anasını siktiklerim. amına kodumunun varoş, kötü ruhlu insanları ya. büyükleri ziyaret edelim derken yaşam sevincimi elimden alıyor fişekçi, boncuklu tabancalı, apaçi saçlı, orospu ruhlu iğrenç insanlar. düzgün bağcılar insanlarını tenzih ediyorum.
muhteşem ilçedir. kürt türk oranı kürtler ağır basar. siirt ve bitlis te ne kadar şemmamme varsa alayı burdadır. hapsi pazarcılık yaparlar. ayrıca sivas tokat ve amasyalı dan geçilmez. istanbul lu oranı sadece sıfırdır. 2 adet yürüyüş yolu vardır. bi de dangalak bir belediye başkanı. yolları kapatıp yürüyüş yolu yapmakla meşgul. varın sabah trafiğinde siz düşünün yediği küfürleri.
terör yanlısı vandalların yuvası haline gelmiş, istanbulun en kalabalık ilçesi. 26 senedir bağcılarda oturuyorum, son 4-5 senedir geceleri dışarıda olmaktan tırsmaya başladım, ne idüğü belirsiz tipler çarşı caddesinde çeteler halinde dolaşmaktadır. emniyet müdürlüğüne yürüyerek 5 dakika mesafede gasba uğrayan insanlar var.
"Derler ki; dünyaya hepsi birer harika olan piramitleri hediye eden Eski Mısır medeniyeti bizim şu an bulunduğumuz noktadan çok daha ileri seviyedeydi ve piramitlerin inşası bu sayede mümkün oldu. Ama dünya devridaim halinde olduğundan dolayı medeniyetler yok oldu, onlardan geriye sadece bu harikalar kaldı. Yani dünyamız sürekli kendini yeniliyor, uygarlığımız belli bir seviyeye ulaştıktan sonra sıfırlanıyordu. iddiaya göre bu sistemin tek istisnası Bağcılar semti. Bin yıllardır aynı halinde seyreden Bağcılar, dünya tarihinin en istikrarlı oranlarına sahip üremesiyle ne yok oluyor, ne de etkilenmesi muhtemel gelişmelerden nasiplenip ilerliyordu."
bilinen en eski adı yahudi kulesi anlamındaki çıfıtburgaz olan ve 1928'den 1980'e kadar yeşilbağ adıyla şimdi mahallesi olan mahmutbey* bucağının köyüyken 1992'de ilçe olan ve istanbul'da en fazla kişinin yaşadığı ilçe ünvanını 2009'da gaziosmanpaşa'dan devralan ilçe.