Evet tabi kide öpmeli yada kesinlikle öpmemeli gibi bir şeyin söz konusu olmaması lazım. insanın kendi iradesiyle karar vereceği bi durumdur. Hanımım öpüyor. öyle görmüş saygı ve sevgisinden.
Yine bir bayram öncesi. Yine tepelerimizin tasını attıracak bir soru.
Genellikle erkek evin reisi olduğu için öpülmesi gerekir cevabı verilen sorudur.
Ancak günümüze baktığınızda evde hem erkek hem kadın çalışıyor ve eve para getiriyor. Ama ev işlerini yine sadece kadın yapıyor. Boyle düşündüğümüz zaman artık evin reisi kadındır diyebiliriz.
O zaman soruyu söyle değiştirelim;
'Bayramlarda erkek karısının elini öpmeli mi
Bana kalırsa cevap yine hayır. Siz evlisiniz yahu. Ne diye birbirinizin elini öpesiniz.
Ege taraflarında çok gördüğüm eylem. Annem babamın elini öper, teyzem öper, annemin halası öper, bir zamanlar annanem dedemin elini öperdi. Herhalde eskiden kalma bir alışkanlık. Eskiden erkek çalıştığı için eve bakan, çocuklara bakan kişi o idi. Saygıdan eli hala öpülüyor. Gelenek olmuş bir eylem.
bunlar ailelerin mahrami olan konular. kimseyi ilgilendirmemeli. kafa yormanız gerektiğine inandığım daha önemli konular var hacılar. onlara kafa yorsanız?
Öpmeli ve romantik bir şekilde omzuna gidene kadar minik öpücükler kondurmalı ve dudağına da bir buse kondurmalıdır. Daha sonra kucağına alıp yatak odasına götürmesi gerektiğini söylemiyorum bile.
Kocasının elini öpmeyen kadın kesinlikle terbiyesizdir zaten.
Erkek evin reisi oldugundan mutevellit kadinin kocasinin elini saygidan dolayi opmesi gerekir.
Modernizm baticilik ruyalarini once bir gecin. Kurani kerim erkegi evin reisi kılıp evin idaresini ve yonetimini erkege vermistir. Bundan dolayi kadin erkeginin sozunu dinlemeli.