el öpmeyi daha bir anlamlı kılar. sonrasında öpüşmeler, bayramlaşmalar daha bir coşkuyla yaşanır. ayrıca bizim niye böyle bir dostumuz yok denilesi eylemdir. yapabilen dosttan öte candır.
illa da "misafire alkol ikram edecem lan, vallaha da yapacam" diye hırs yaptıysanız, olmayacak birşey değildir. tabi olaya, türk filmlerindeki gibi "viski??" diye girmekten çok, türk kahvesinin yanında shot bardaklarında birer likör ikram ederek huzura kavuşabilirsiniz.
tabi evinize konuk olan kişi veya kişiler sabahleyin bayram namazını kılıp evinize teşrif buyurdularsa, o kahve tepsisini kafanızda parçalayabilirler, o ayrı..
ramazan ayının bitip şevval ayının başlaması sonucu pek de yadırganmaması gereken durumdur. ama zekeriya beyaz henüz günah mı değil mi bir açıklama yapmamıştır. hadi hocam ellerde biralar bekliyoruz!
tam olarak alkol ikramı olmamıştır, oldugu duyulmamıştır fakat daha güzel bir diyalog babam ve eniştem arasında geçer.
üzüm alıp evde şarap ve rakı yapıyolardır.
b*: baco* ne iş senin üzümler cökmüş mü ?
e*: benimkiler tamam bu gece başlıyom kaynatmaya 1-2 güne hazır olur.
sen naptın ezdin mi seninkileri?
b:ben ezmedim kendi çökmesini bekliyom.
ramazanda oruç tutmamış ya da tutmuş ama ne amaçla tuttuğunu anlayamamış kişilerin yapabilitesi yüksek bir durumdur. Tanrının bir emrine uyup diğerine isyan etmek ne kadar mantıklı dedirtir.
eskilerin ev yapımı likör ikram ettiği zamanlardır...bn o döneme yetişemedim.biraz da abuk bir haldir. ramazanın bitmesini içki ile kutlamak kurban etile şarap içmek kadar gereksiz bir davranıştır.kiisel tercihleri bir yana bırakacak olursak.bunun bir gelenek miş gibi gösterilmeye çalışılması gayet düşündürücüdür.
bu kişi arkol üreten fabrikatörün kızını almış olması gerekli o kadar misafire içki yetmez ama düşünüyorumda fena bir olay değil böğle ev sahibine can kurban her gün bayram dedirtecek ev sahibi herhalde.
ikram edilen alkollü içeceğin adı likördür. Kahve ve çikolata ile özel gümüş birer kişilik tepsilerle sunulur. tepsiye muhakkak surette kıymetli el işi dantel bir örtü serilir. Eski zamanlarda evin hanımının kendisinin yaptığı likör makbüldü, tabi şimdi yapmayı bilen yok. Kent kültürüne sahip atadan deden şehirli olanların adetidir. Sonradan görmeler ya da hiç görmemişler için acayip bir durum olabilir.