bayram mesajı içerikli sms alan neredeyse tamamının karşılaştığı, belkide komik bulduğu* durum.
hayır zaten telefon rehberinde kayıtlısın. neden sona isim yazıp yolluyorsun? açıp arasan daha iyi, daha sevap olmaz mı?
+ Kurban Bayramı'nın mübarek olmasını diler, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar görmeyi dilerim. AHMET DEMiR.
- sağolasın bende senin bayramını kutlarım abi. Mehmet Demir.
+ kurbanı kestiniz mi? ahmet demir.
- evet kestik abi. mehmet demir.
+ allah kabul etsin, bizde babamlardayız, hadi bekliyoruz. ahmet demir.
Rehberde kayıtlı olmayan numaralardan gelen mesajlar için çok kullanışlıdır.
Her numaranın rehberde kayıtlı olduğunu düşünmek, zihnin yüceliğine aciz insanın müdahalesi olarak kalmıştır gözümde.
niye yazarlar o ismi anlamam. gelen bayram mesajını beğenirsin, kopyalarsın başkalarına atmak için. gönderen adam sonuna ismini yazmıştır, onla beraber gırla insana yollarsınız o mesajı. sonrası mı? rezalet.
çoklu mesaj gönderen kişiler tarafından yapılan eylemdir, takıntı mıdır bilmiyorum ama efendim neden herkese bayram mesajı gönderirsiniz ki bunu da anlamam ayrıca mesajı alan kişinin kendini sıradan-mesajı gönderenin gözünde- hissetmesine sebep olan olay. yapmayınız efenim..
en nefret ettiğim durumdur. bu durumdan dolayı mağdurum. edit: bir arkadaşımın gönderdiği bayram mesajının altına isim yazdığını farketmeden, o mesajı toplu olarak arkadaşlarıma gönderme davarlığında bulunmam sonucunda; bayramın birinci gününü açıklama ile, diğer günleri arkadaşlarımın benimle dalga geçmelerini izleyerek geçirmeme neden olmuştur.
karşıdaki kişinin kim olduğunuzu anlamasını şansa bırakmayıp rahat olmanıza yarıyor olabilir. böylece hakkınız olan hayır duasını da alır ve rahatça cenneti beklemeye devam edebilirsiniz.*
gereksiz resmiyettir. isim okunduğunda genelde uzun süredir görüşülmeyen ve değer verilen biri ise " vaay be, mehmet yılmaz mesaj atmış görüyo musun " şeklinde gurur yapılır.