izmir'de kurulan en eski yerleşim biriminin yer aldığı ilçe. smyrna meydanı hala bulunuyor ama yunan-iran savaşları sırasında tahrip olduktan sonra şehir kadifekale'ye taşınmış.
bornova'nın bir kısmını (özkanlar tarafları) kendine bağladığından beri kızgın olduğum ilçe. hala daha nedenini anlamadım. onlarca okulun tabelası değişmişti. gelişime çok açık bir yerdir uzun bi zamandır pek görmüyorum ancak eskisinden daha güzelleştiğini biliyorum, her yere ulaşım oldukça kolaydır.
10 sene öncesine kadar çok nezih bir semtti. lakin şu aralar her tür insan bulunur. teşkolarımız , torbacılarımız ... saymakla bitmez ama bunların yanı sıra herkes cana yakındır. gezilecek pek bir yeri yoktur. gece klüblerinin açılmasıyla gelişimi biraz daha artmıştır.
bayraklı'da tanınmış kişiler ;
- enişte: gazi iddaa bayideki amcamızdır. maç yorumlarını yapar. sürprizleri hep bilir. oranında sahibidir.
- deli metin: açıklama yapmama gerek yok adı üstünde zaten. uzak durun derim o kadar.
- kumrucu metin: mükemmel kumrular yapan o ağabeyimizdir. belli bir yeri yoktur. seyyardır. esprileri komik değil ama ayıp olması gülerim ben hep
- midyeci ibo abi : burma bıyıkları , kara kaşları , kara gözleri ... neyse iyi bir ağabeyimizdir oda.
- fatih: gözlüklü deli bir abimiz. aradığında bulamazsın birden karşına çıkar. zaten aramazsında yani ararsan bulamassın işte.
yeni kent merkezi gibi imar planlarıyla gelişmeye açılan ve inanılmaz kabuk değiştiren bölge. 10 yıl içinde olağanüstü bir değişime uğrayacak ve izmir'in hayati bir bölgesi olacak gibi.
trenler bayraklara yavaşlayıp siren çalarak eskiden selam verirlermiş ve şu an adı bayraklı olan izmirin 2009 seçimlerindeki yeni ilçesinde eskiden tren istasyonu olmadığı için bayrak dikerek trenin selam verip yavaşlamasını sağlamışlardır. ve bu sayede trene binmişlerdir adlarını burdan almışlardır.