kumas ve benzeri malzemelerin genellikle iki renk ya da bir rengin farklı tonlarında, alacalı bulacalı boyanması işlemi.
boyama dısında metraj baskı yöntemiyle de aynı hava verilebilir.
mağazalarında her zaman çok güzel parçalar çalan, fiyat-kalite ilişkisi garip olan giyim firması. bir de dikkatimi çekti mağazalarında epey feminen erkekler çalışıyor.
ayşegül ün* bir kitabında annesine anneler günü hediyesi olarak yaptığı kumaş boyama işlemi.***ayrıca çok klasik kıyafetler satan, arada bir şansa göre iyi bir kıyafet bulunan, indirim zamanları hariç uzak durulası mağaza.
haftasonları part eleman çalıştırıp ücretlerini ödemeyen,müşterinin istediği bedende bir ürün yoksa eğer depoda bedenini değiştirip aynı ürünü satan,hangi elemanın hangi mağazada çalıştığı belli olmayan,hertürlü üçkağıtın döndüğü saçma sapan bir yerdir batik mağazaları.
güzel ürünlerin bulunduğu fakat müşteri memnuniyeti açısından rezalet olan bir giyim markasıdır. geçenlerde almış olduğum bir üründe zede olduğunu farkettikten sonra, satın almamın üzerinden daha 24 saat geçmemiş olmasına rağmen ürünü değiştirmede zorluk çıkartan, sanki zedeyi ben yapmışım gibi imalarda bulunan saygıdan yoksun çalışanları barındıran ve bir daha asla alışveriş yapmayacağım yerdir.
fiyatları muadilleriyle (bkz: koton) (bkz: mango) aynı düzeydedir ama çok daha şık ve kaliteli dizaynlara sahiptir. özellikle son 2-3 senede çıtayı yükseltmiştir.
(#206333) yazısında belirtilen bilginin kaynağı bulunamamıştır.
"kirli, pis anlamında kullanılan söz" belki yöresel kullanılıyordur ancak yine de bilgi verilmemiştir.
belki 2006 yılında bu tanım vardı bilinmez ancak 2013 yılına geldiğimizde ne kadar arasam da yazar arkadaşın bahsettiği bilgileri bulamadım.
doğrusu için bilgiler aşağıdadır
batik ile ilgili tanımlardır: ve kaynaklarıdır.
kumaş, deri ya da kâğıt süslemede kullanılan bir boyama yöntemi.
bu yöntemle hazırlanmış kumaş.
bu kumaştan yapılmış olan (giysi).
tdk dan
isim Fransızca batik
1. isim Kumaş, deri veya kâğıt süslemede kullanılan bir yöntem
2. Bu yöntemle hazırlanmış kumaş
3. sıfat Bu kumaştan yapılan (giysi)
kumaşı iple istediğiniz şekilde sarıp bol suyla iyice ıslattıktan sonra tencerede kaynayan kumaş boyasının içine atarsınız. arada bir ters yüz ederek yarım saat kaynatir, sonra soğuk suya alırsınız. ipleri çözersiniz. iple kaplı yerlere boya geçmediği için o bölgelerde ipin izleri kalır ve bu desenimizdir.
en sevdiğim sarma yöntemi ise kumaşın tam ortasından tutup üç ayrı kat halinde sarmak. işlem bittiğinde sıradışı daire desenleriniz oluyor.