tutkuya sahip olmaktır. Basketbol oyuncusu olmak isteyen insan, kendisine gelen önerilere ve eleştirilere açık olmalıdır. Yalnız kendine edilen laflara ** kulak asmamalıdır. Çalışmalıdır. Sokakta oynamalıdır başta, gerçek her zaman sokaktadır. Hedefi büyük olmalıdır, beko basketbol liginde bir takımda oynamak isteyip okul takımına girmelidir, nba a gitmeyi isteyip, beko basketbol liginde takıma girmelidir. Hedefi büyük olmalıdır "yani ağaca çıkmak istiyorsan, yıldızları hedef al!" felsefesi.
Tutkuya sahip olduğunu zaten hissetmektedir, en basidinden örnek; Günün yorgunluğuna aldırmayıp sabahın 04:00' nda kalkıp maçı izliyorsa evet tutkuludur. istiyordur.
basketbolu sadece topla oynanan bir oyun olarak gormemek.perdeleme,kat etme,box-out gibi eylemleri kafayi calistirarak yapabilmek.
ayrica cok basit bir egzersiz olarak ip atlamak,ziplamayi gelistirir,bacak kaslarinin yaninda karin kaslarini calistirir, koordinasyona hayvansal bir katkisi vardir,ip eger bilekten cevrilirse sutlar dahi gelisebilir.
öncelikle holigan olmamanız lazım. yani futbol seyircisine ve oynayıcısına göre daha az agresif daha çok uysal olmanız gerekir. bu basketbolun kalbidir. tabii ki maçlarda olabilecek en ateşli halinizde olmaya çalışacaksınız ama öncelikle basketbolun felsefesini anlamanız gerekir.
hiçbirşeye gerek yok,fiziğiniz olsun yeter.alt yapılara başvuran o kadar yetenekli ancak boyu 1.80 altında gençler var ki,3.05m yüksekliğe sıçrayanından tutun,en zor drilleri hayvan gibi geçenine kadar,bu oyuna zaman harcamış,teknik ve stil yapmış bir sürü adam gördüm.çoğunu kabul etmediler.bizim memlekette fiziğiniz yoksa hiçbir klübe giremezsiniz.1.90 altındaysanız bile adama sakat gözüyle bakarlar.o yüzden bizim memlekette hiçbir zaman adam gibi guard yetişmemiştir(tabi ki yetişmiştir de,uzunlara oranla sayıları baya azdır).ancak karamsar olmamak lazım,kısa olmanın avantajlarını çok üst düzeylerde kullanırsanız hayatınızı basketboldan kazanabilirsiniz.ancak ciddi bir şekilde hem fiziksel hem oyunsal hemde zihinsel gelişiminize zaman ayırmanız lazım.
fazla bir şey gerekmez hangi mevkide iyi olduıgunuzu kavradıktan sonra ona uygun antremanlarla fizik yapınızı ayarlarsınız (misal oyun kurucuysanız daha bir kıvrak olmak için öyle kas yıgını olmamanız gerekmektedir) azcık da yetenek varsa tadından yenmez.