baskasinin bardagindan bir sey icememek

    .
  1. .
  2. tercih meselesidir.bir çok bulaşıcı hastalığı önleyebilmek açısından önemli bir durumdur.önerilir.
    1 ...
  3. .
  4. bulaşıcı hastalıklardan korunma çabasıdır.

    otobüslerde herkesin tuttuğu tutamakları mendille tutmak, hava yoluyla bulaşan hastalık sahiplerinden korunmak için maske takmak falan hep tedbirdir. olması gerekir.

    yalnız, uygulaması zor ve dikkat edilmesi gereken bir şeydir. başkasının bardağından su içememek yanlış anlaşılmaya sebebiyet verir. özellikle taşrada büyümüş dostlarınızın, köy görmüş, yalnız yaşamış insanların bardaklarından içemeyeceğinizi söylediğinizde yanlış anlaşılabilirsiniz. ayrıca da ekstra bulaşık çıkarmış olursunuz, ben istemem. içmezsen git bakkaldan su al. öhm, neyse.. yine de dikkatli olmak lazım, bir ölümcül hastalık yüzünden arkadaşı kırmaya değmez. değebilir de.
    1 ...
  5. .
  6. tabi daha sağlıklıdır, saygı duyarım. ama üniversite hayatında öğrenci evinin tozunu yutmuş ve sonrasında askerliğini yapmış birine garip gelen durumdur bence.
    1 ...
  7. .
  8. doğal olandır, olması gerekendir.

    aksi halde çok tiksinç bir manzara ortaya çıkar. ayrıca vücut sıvılarıyla bulaşan hastalıklara yakalanmamanın bir yoludur.
    4 ...
  9. .
  10. hijyen açısından doğru bir harekettir.hele de doğru dürüst sağlık kontrolünden geçemeyen yurdum insanının hali göz önüne alınırsa...
    0 ...
  11. .
  12. misafirlikte gözüne kestirdiğin bardağı zimmetine geçirmektir, normal olan ve olması gerekendir. böyle düşünmeyenlerce ise kınanma sebebidir. 'ne var canım kelimiz yokya, içsen nolur' derler sanki aynı bardaktan içilmesi zorunluymuş gibi.
    0 ...
  13. .
  14. kimin bardağı olduğu önemlidir bazen.
    0 ...
  15. .
  16. konu kankalar olunca geçerli olmayan durumdur.
    0 ...
  17. .
  18. aşırı titizlikten kaynaklanan bir alışkanlıktırç bazı durumlarda insanı ikilemde bırakır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük