normalde müziğe klasik gitarla başlanması söylenir. Fakat ihtiyaçlar doğrultusunda bu değişebiliyor(!)muş. ortaokul zamanımda müziğe dair hiç birşey bilmeden ilk enstrümanım olarak aldığım müzik aleti. fakat yılların verdiği tecrübeyle gitardan daha fazla zevk aldığım ve çok sevdiğim hede. bir şarkı asla bas gitarsız olmamalıdır.
kendisinde,kardeşi eloctroda ve amca oğlu akustikte sağlam bir gitarist olduğumu düşündüren gitar çeşidi. seviyoruz hastasıyız. idolümüz cliff tir jasondır bizim.
genelde penasız çalınan enstrüman. bir de kaliteli basçıların pena kullanmadığı düşüncesi vardır ki, bu dahil tüm genellemeleri genelleyene sokan adam için;
hertürlü müzik tarzında kullanılınan, müziğin olmazsa olmazlarından olan bir telli müzik aletidir. müzikle pek ilgilenmeyen insanların, sesini müzik içinden ayırt etmeleri zordur. yokluğunda ise müzik cılızlar ve kafa ütülemeye başlar. hemen hissedilir yokluğu. özellikle pop, funk, türk halk müziği gibi tarzların müzik alt yapıları bu enstrüman ile oluşturulur. rock ve metal müzikte fazla ön plana çıkmayabilir. çıkanlarda vardır tabi. steve harris, john myung bunlardan bazılarıdır. kısacası müziğin temel taşlarından biridir.
parmak ile veya pena ile çalınmakta olup bazı kişilerce pena kullananlar hor görülmektedirler. pena kemik bir ton almanızı kolaylaştırır ve tuşeyi yükseltir, çaldığınız müziğe göre öncelik alabilir. ha aynı işi parmak ile yapabilen dünya üzerinde nadide bassistlerimiz de vardır.
yakında alacağım aygıt.yalnız bilgisayarı da amfi olarak kullanabileceğim yönünde yazılar okuduğumdan amfi alıp almamak konusunda kararsız kaldım biraz. bilgilendirebilecek biri çok iyi olurdu aslında...
çalması dışında, bir de dinleyici kitlesiyle uğraşmak vardır. şöyle ki, çok fazla kıt adam mevcut. çok defa dalga geçilebilir, gereksiz esprilere maruz kalabilirsiniz. siz yine de pes etmeyin, gerçekten çok güzel bir enstrüman.
biraz ara verip, haftalar sonra tekrar elinize alıp birden egzersiz olayını abartırsanız bileğinizin gayet güzel ağzına sıçabilen enstrüman.
şimdi gelsin bengaylar, gitsin bandajlar.
görünümü şahsi görüşüme göre diğer gitar ve türevlerinden bin kat daha yakışıklı olan, genelde 4 telli ve şu an 5 tellileri moda olan müzik enstürmanı. kalın ses veren ve ritime yardımcı olan olmazsa olmas grup enstürümanı. üstadlarına cliff burton, marcus miller, jaco pastorus, jason newsted, duff mc kagan gibi isimler verilebilir.
kolay çalındığı sanılıp alınıp daha sonra bir kenara atılan müzik aletidir. diğer gitarlara nazaran
çok daha kg bakımından ağırdır, cemre kabaş vizyon ve çalım bakımından çok hayran kaldığım hatun kişi.
parmakla çalması daha makbul olan ayrıca daha hoş bir görünüm sunan, iyi kullanıldığı takdirde çok etkileyici olan genelde 4-5 telli olanlarının kullanıldığı bir enstrüman.
elektro gitara göre kendini göstermesi çok daha zordur. gerçekten yetenekli olanlar kendini müziğin altında ezdirmez. sıyrılıp çıkmaktır önemli olan.
çalmanın sanat olduğu fakat bunu yapan herkese sanatçı denmediği bir enstrümandır. çalması ve öğrenmesi başta çok zordur. herkes sevmez sevemez. zaten sevmeyende zorla yapmasın.
rahmetli serkan aktaş'ın bir lafıyla entry'mi bitireyim.
"pentatonik gam sana anca kadıköy'de gezme imkanı verir. caz gamları öğrenirsen bütün dünyayı gezmiş olursun. ama sadece kadıköy'de yaşayarak da mutlu olabilirsin, kimse dünyayı dolaşmak zorunda değil. "