barış, karşı tarafı politik olarak tanımayı gerektiren bir olaydır.
içtenlikle istenebilecek bir barış varsa ortada, gerçekten ortada olmalıdır. yani iki taraf ta birbirine aynı uzaklıkta ve politik durumda olmalıdır. (bkz: devlet olmak)
eğer kalkıp terör örgütü ben barış istiyorum derse, sen kimsin ki denmesi politik açıdan gereklidir.
politik olarak tanıdığın şey bir (bkz: devlet)tir çünkü. eğer terörist kürt devletinin kurulmasına gerçekten karşıysak aslında söylenen kelimeler bütünün aslında ne anlama geldiğini anlamamız gerek önce.
yukarıda yazılan şeyleri tam olarak anlamak için kıbrıs sorununu veya devlet demenin, karşıdakini tanımanın ne olduğunu, ne anlama geldiğini bilmek gerekir.
BDP; demokratik uygarlık çağı değerlerini esas alan; özgürlükçü, eşitlikçi, adaletçi, barışçı, çoğulcu, katılımcı; farklılıkları toplumun zenginliği olarak gören, her türlü ayırımcılığı reddeden, insan ve toplum odaklı, diyalog ve uzlaşıya dayalı demokratik yerel-yatay işleyişi benimseyen; demokratik iç işleyişi kararlılıkla savunan, barışçıl demokratik siyaseti esas alan, evrensel değerlere sahip çıkan, yeniliği savunan; insanlığın özgürleşmesini cinsler arası eşitlikte gören, bu temelde özgür, demokratik-ekolojik toplumu hedefleyen demokratik, özgürlükçü eşitlikçi sol bir kitle partisidir. http://www.bdp.org.tr/devam/16-bdp-tuzuk.aspx
--spoiler--