çoğu amatör ama güzel grup için kendini ispatlama yeri olan festival. pek güzel gruplar olmamasına rağmen, ortam güzel. ortalık liseli çılgın metalci gençten geçilmiyor. liseli olanlar ortalıkda çılgınlar gibi koştururken, biraz daha büyük olanlar kurulan çadırlarında içinde keyif verici madde içiyorlar.
sahnenin yanında kurulan ekranlardan coca-cola ilgili video'lar gösteriliyor. ama festivalin coca-cola'ya karşı yapılması kötü bi düşünce. aslında coca-cola'yı daha da yücelten bişey. hem coca-cola'ya karşı savundukları söylemler ise "coca-cola çocuk işçi çalıştırıyor."'dan öteye gidemiyor. coca-cola'yı bırakıp tamamen savaş karşıtı bir festival yapmaları daha güzel olur.
Barışarock insiyatifi olarak Salı, Çarşamba ve Cuma günleri festival gününe kadar her hafta toplanıyoruz, kim ne yaptı, kim ne yapacak, ne yapmak gerekir, nasıl yapmak gerekir vs gibi konuları konuşuyor, kararlar alıyor ve uygulamaya geçiyoruz. Toplantılarımız Barışarock'a gönül veren herkese açıktır. Elinizi kolunuzu salla sallaya çelinmeden gelebilirsiniz...
Her Çarşamba GENEL toplantı: Barışarock ile ilgili herşeyi bu toplantıda konuşuyoruz. Bu toplantıya katılmadan diğerlerine katılmak pek anlamlı değil...
Her Salı SAHNE toplantısı: Sahnedeki düzen, ayarlamalar, teknik ekip, kim ne yapmalı vs gibi konular bu toplantıda konuşulur. Sahneye destek vermek isteyenler bu toplantıya. Ama 48 saat uyumamayı göze alan, ve az biraz teknik işlerden anlayanlar mümkünse.
Her Cuma ATÖLYELER toplantsı: Alanda olacak sahne dışı bütün etkinlikler, çadır alanı, tiyatrolar, film gösterimleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve daha bir sürü şey ile ilgili planların yapıldığı toplantı.
Toplantılar saat 19:00 da başlamaktadır.
Toplantı yeri: Karakedi Kültür Merkezi, istiklal Cad. Büyükparmakkapı Sokak, Hayat Apt. 4 Kat. Beyoğlu- istanbul (Klan Kafe'nin üstü, Pandora Kitabevi Karşısı)
sesini duyurmaya korkan bana ne diye boşvermiş bi gençliktense böyle güzel organizasyonlarda gerçekten naptığını bilen ve hisseden bir gençliğin parçalarını oluşturmak ve oraya sırf eğlence için gelen insanların içlerinde en ufak bir kıpırtıya sebep olabilmek (ki barışa karşı kimse yok sadece gittikçe büyüyen bi duyarsızlık var)içerikli bi festival olduğunu kanıtlamaktadır.
çıkan gruplar da bi insanı eğlendirmeye yeticek donanıma sahiptir.laf edilecek bi kısmı olmayan güzel de vakit geçirileceği bazen şarkı aralarında ve gecenin bi yarısı atılan sloganları anlamsız bulsam da saygı gösterdiğim gidilesi bi festivaldir.hatta festival sonunda bir eylemle bağlanması bile saçma olmayacaktır
27-28 Ağustos takvimde kırmızı kalemle işaretlenecek günlerdendir
şu ana kadar takip eden ve anlayan insanlara bir çok şekilde seslerini duyurmaya çalışmış yurt içi ve yurt dışında ciddi girişimlerde bulunmuş iyi yollar katettiğini düşündüğüm duyarsızlıktan ve anlamsız şeyleri sorgulamaktan sıkılmış ve sıyrılmış daha gerçekçi bir şey üzerinde kafa patlatan aynı düşünceyi savunan savaş karşıtı insanların bolca bulunacağı festivaldir.
Anima
Aylin Aslım
Bulutsuzluk Özlemi
Catafalque
Çamur
Çilekeş
Deli
Demirhan Baylan
Demir Demirkan
Erdal Bayrakoğlu
False in Truth
Gevende
Işığın Yansıması
Kara Güneş
Kara Kedi
Kardeş Türküler
Kurtalan Ekspres
Koma Revşen
Moğollar
Mor ve Ötesi
Nidal (Suriye)
Pinhani
Redd
Soulitary
The Blow Ups (ingiltere)
Turgut Berkes
Yaşar Kurt
Yolgezer
Zardanadam
okunduğu üzere gidilesi destek olunası ve kaçırılmayası bir festival olduğu ortadadır.
beni dumura uğratmış olan festivaldir.olay şudur ki;geçen sene festivale coca cola tarafından işten çıkarılan işçilerde katıldı.işçiler orada kahrolsun coca cola diye bağırırken coca cola dan nefret ediyorlardı.fakat işten çıkarılmadan önce paralarını alırken bunları hiç düşünmüyorlardı.işten çıkarılınca zora gelince hemen tezat bir durum sergilenmesi biraz komik oldu bence.bunun dışında festivale gelen birçok genç coca cola içmesede kıyafetlerinden tutun,kullandıkları makyaj malzemelerine kadar amerikan ürünleri kullandılar.ama belirtmeliyim ki barışarock yetkilileri gerçekten çok önemli bir işe imza attılar.kutluyorum.
savaş a karşı olarak başlangıçta cem karaca, moğollar vb türkiyenin büyük rockcıları,müzik toplulukları ile savaş ve emperyalizm karşıtı ilk ve en büyük müziksel etkinlik. o dönemde ABD nin ırak a açacağı-açtığı savaşı protesto etmek maksatlı yapılan bu organizasyon gelenekselleşmiş ve her yıl tekrarlanmaya başlamıştır. her yıl türkiye den ve dünya'nın çeşitli ülkelerinden tanınmış ve amatör gruplarca düzenlenip 2 gündüz bir gece sürmektedir
bu sene 50000 kişinin beklendiği savaş karşıtı festival. son duyumlarımıza göre şimdiden 500 kişi gitmiş bile ve insanlar uzun kuyruklarda bulunmaktaymış.uludağsözlük haber ajansı sundu.ben kisil.iyi akşamlar.
bu gece itibari ile sona eren ve olay yeri inceleme ekibi olarak tahminimiz 50 bini aşkın insanın katıldığı, bol kuyruklu geçen ayrıca programda belirtilen grupların saatlerinin dışında ve karışık olarak sahne almasıyla tepkimizi çeken karşı festival.
sürekli değişen konser saatleri, 20 dk. canlı müzik ve hemen arkasından 1 saat metal müzik yayını sebebiyle insanı tahammülsüz hale getiren, herkesin her şeyi alkışladığı, bol sloganlı festival.
28 ağustos akşamı sarıyer çayırbaşındaki o ormanlık alanın çöp ormanına çeviren etkinlik.toplanma amacınız nedir ? diye sorulduğunda "efendim savaşa hayır, barısa evet ve emperyalist güçler defolun" ayakları çekiyorsunuz ama once o dogayı savunun. her sey cocacola icmemekle olmuyor be gençler, pislik yuvasına dönmüş o ormanlık alanı gördüğümde resmen şok oldum.Bu arada millet'in genelde gelme amacı maalesef savaş bahane kadınlar şahane olmuştur.Ömür boyu'da katılmayacağım etkinliktir.geçmiş olsun...
ota boka pogo yapan özenti elemanların çoğunlukta olduğu bir festival olmuştur. bu festivalde işin ilginç yanlarından biri de nestlenescafe ve liptonice tea satışı yapılmasıydı. ama konserler ve grupların performansları görülmeye değerdi.
herşeye rağmen oldukça eğlenceli geçen,dışarıdan yiyecek sokmanın yasak olmasına karşın her türlü o işi hallettigimiz, izmirden otostop ile geldigimiz bu sebepten parasız olarak takılıp içkiye para ayırmadıgımız,türbanlı metalci kavramını orada öğrendigim güzel festival. onr u da bi ara görüp takılmışlıgımız oldu orada.
barışa rock karşı karşı festival...
siyasetin müziğin önüne geçtiği bir festival olmus ve insanlara müzik dinlemeye mi geldik yoksa miting yapmaya mı sorusunu ilk olarak sordurmustur. ilk yılında ''savaşa karşı ses çıkar''mak amacı ile başlatılan organizasyon bugün ''kürtlerin sesi'' dergisi tadında hizmet veriyor.tamam müzikler hoştur güzeldir fakat festival tam bir çelişkiler yumagıdır efendim.bunlardan birincisi ice tea, nescafe ve nestle satılmasıdır ikincisi ise mor ve ötesinin çıkmasıdır.mvö bundan bir kaç yıl önce fanta gençlik festivalinde türkiye yi turlamamıslarmıdır?
pilavcı amcanın muazzam pilavı sürekli önünden geçipte bir türlü erişemediğim waffle cısı, bol kepçe kumpircisi ve adını zikredemediğim onlarca isimsiz kahramanı olan yiyecek festivalidir... **