"Yıka Beynini", "Beynine Format At", "sağlığına Format At" diye kitapları yazan kişidir. format mevzularına baya takmış bu arkadaş. biz makineyiz zaten aç kapa yapınca düzeliyoruz.
"beynine format at" ismindeki kitabı kesinlikle işe yaramaktadır. adamın formata taktığını iddia edip kendince dalga geçmeye çalışanlar olmuş lakin dalga geçmeye çalışırken kurdukları cümleler bile kitabın kapağını açmadıklarını gösteriyor. adamla tanışma fırsatım hiç olmadı, sadece kitabını okudum ve anlattıklarını travma parçalarımdan biri üzerinde denedim. eskiden etrafımda dolaşması dahi sinirlerimi kaldıran insanlarla aynı evin içinde iki üç gün geçirebildiğimi görünce anladım ki bu kitap çalışıyor. özellikle "beynine format at" tavsiye olunur.
Bi süredir takip ettiğim bi yazar. Üşenmezsem bahsettiği format tekniğini deneyeceğim.
Amma ve lakin bu adamın içinden (bkz: ayşe özkiraz) çıkacakmış gibi geliyor bana.
Beyninizi çalıştırmak için ihtiyacınız olan tek şey bir beyin olduğu sürece beyninize format atmanız gerektiğiyle ilgili ortaya yırtık dondan çıkar gibi çıkanlar çıkmayacaktır.
Hayata, doğaya, psikolojiye, insan bedeni ve işleyişine mühendislik algısıyla yaklaşan şahıs.
Beynin yazılımı bozulmadığı sürece hastalık ortaya çıkmaz gibi bir iddiası var. Birçok hastalığa eyvah denilen "o an" ya da büyük ve uzun bir üzüntü halinin sebep olduğunu ve bunun da aslında herkesin farkında olduğunu söylüyor. Bu konuda katılmayan pek az kişi vardır.
Ancak işin çözüm kısmında asla yanlışlanamaz iddiaları var. Birinin bir hastalığı var ve bir travma ya da üzüntü buna sebep olmuş. iyileşmek için kaynağına inip temizlemek gerekiyor. Önce hangi travma ya da üzüntünün buna sebep olduğu bulunacak ve oldukça zor. 50 yıl önceki anlık bir travma bile olabilirmiş, hadi gel de bul. Bu metodla hastalık düzelmediği sürece kaynak bulunamadı diyerek sürekli sıyrılabilir. Ayrıca bir dna mutasyona uğradıysa çok nadir düzelir. Beyne format atarak, ya da travmaları temizleyerek bu mümkün mü? Mümkünse bu alandaki Hiçbir bilim insanı bu yöntemleri neden araştırmaz. Ya da tıp bilimi nezdinde saçmalıktan ibaretse böyle birşey olamaz demez. Yoksa onlar da mı bir bok bilmiyor anlamadım.
evren ve içindekiler çok karmaşık, çözemiyoruz ve bu karmaşıklığı kelimelere bile dökemiyoruz. Konuşmak hayatın her alanında çoğu zaman yetersiz ve sığ kalıyor zaten. Neyse bildiğim birşey varsa, hiçbir şey bilmediğimi bildiğim hariç hiçbir şey bilmediğimdir. Bi bok bildiğimiz yok ve böyle de geberip gideceğiz.