bugün yaşanan pop yavşaklığına isyanımdır. ne sözü söz ne müziği müzik içinde gram melodi olmayan şarkılara inat, dönüp dönüp rahmetlinin şarkılarını dinliyorum...özledik be barış abi. 7'den 77'ye özledik.
envai çeşit, renk renk şarkılarının yeni'lerce bilinmeyişinden rahatsız olmak, her yıl bi hafta muhakkak derste onu,hayatını,şarkılarını işlemek ve onların yaşındayken bu şarkıları dinlemekten aldığım hazzı onlara da yaşatmak, hayatınızın her yaşına uygun bir şarkısının olması...
barış abiyi çok özlemek sözlük...
en çok özlenen sanatçıdır. seni çok özledik be barış abi. cenaze törenini tv den izlerken 11 yaşında bir çocuğun nasıl ağladığına aynadan şahit olmuştum.
Bayram sabahı elektirikli sobanın sıcaklığı vurur ufaksındır 8 9 yaşında ve televizyonunda o tatlı, çocuklara aşık, sevilesi barış manço bugün bayram erken kalkın çocuklar... şarkısını söylemesini unutmamaktır.
o uzun saçıyla sarkık bıyıgıyla (ki ondan baskasında olunca nefret ediyorum) o benimde böyle sesim olsa dedigim sesiyle, nanesiyle, limonuyla, kabuguyla, kara sevdasıyla, dönencesiyle....çok özledik
çocuklarımız için özlemektir aynı zamanda.
adam olacak çocukları bitmiyor memleketin ama barış abileri bir anda bitiveriyor.
anılarımızda yeri de özlemi de hiç bitmeyen isimlerdendir.
Buraya entry yazmasak da oylanır ; başlıkta adı geçiyorsa o zaten burdadır...
Büyüdüm Barış abi , kocaman oldum ; bir tek ıspanak konusunda sıkıntım var ama sana verdiğim diğer bütün sözleri tuttum...
Ne yazıktır ki yeni nesil seni dinleyemedi.Beş sultan bir düşünür , iki düşünür ise bir mimar diye papağan gibi günlerce tekrar edemedi anlamını hiç bilmeden.
Sonra büyüdükçe vermek istediğin mesajı çözerek ' ah barış abi ne güzel söylemişsin ' diyemedi hiç...
Onu özlemek ; buraya sığmaz çünkü onu özlemek bir nevi çocukluğu özlemektir.
özlem duyduğum günlerin, çocukluğumun kahramanı, rol modeli. topluma örnek teşkil etmiş kimse. süper babaanne, nane limon kabuğu gibi nice enteresan şarkıya imza atmış adam.
allah mekanını cennet eylesin.
özledik be barış abi... adam olacak çocuktuk bir zamanlar; büyüdük adam olduk ama sen yoksun.
oldu mu şimdi?
(bkz: çocukluğunu özlemek)
anlamı olmayan, içi boş şarkı sözlerinin; kulakları tırmalayan, rahatsız eden zilyon tane müziklerin dolaştığı günümüz müzik sektöründe her an kat be kat artan özlemdir.barış manço açık bir ifadeyle: sanata ve işini hakkıyla yapan sanatçıya duyulan hasretin adıdır..
ah nerede şimdi o çocuk sevgisini aşılayan, dünya barışı için çalışan, ekranlarda umut dağıtan yüz? belki sen yoksun barış abi; ama senin sayende yaşadığı her günü bir bayram olarak görüp, sabahları erken kalkan temiz giyinen ve dillerinde senin şarkını boş dünyaya dolu dolu dile getiren onlarca genç var.
barış abi, amca, baba, tanrı, tanrımız.. eğer güzel uykundan uyanmak için bir cana ihtiyaç duyuyorsan gel ve al onu.
sabaha karşı dönence nin klibine rastlayıp izledikten sonra hüzünlenmektir. deli gibi mançoloji dinlediğin günleri hatırlayıp, o saatte kasetleri bulmaya çalışmaktır. bulamayınca da uzaklarda bir yerlerde güneşlerin doğmasını beklemektir.