barista, aslında italyanca'da barmen sözcüğünün karşılığıdır. bununla birlikte italyanca'da, her türlü içeceği servis eden kişiyi tanımlarken, diğer avrupa dillerine espresso hazırlamada ve sunumunda uzman kişi olarak girdi.
kahve barmeni için kullanılan kelimedir. her türlü kahve çeşidini yapabilir. yapacağı çeşitli kahvelerde ana unsur espressodur. bir ölçek espresso üzerine katılan farklı şeylerle kahve çeşitleri türetilir. bunlar : mocca, latte, capiçino, italiano, americano vs .şeklinde devam eder . eklenen meyva şuruplarıyla çok farklı lezzetler elde edilebilir. süt , süt köpüğü ve krema da kahve türlerinin vazgeçilmezidir.
kahvenin sadece içecek olmadığını kanıtlamaya yardımcı olan meslektaşlarımdır. ayrıca şu anda dünya çapında barista yarışmaları ve dünya şampiyonaları düzenlenmektedir.
bir gunluk bir kurs ile sertifikasini elde etmek mumkundur fakat tam anlamiyla uzman olmak icin epey bir tecrube gerekir, yine de bu sertifika part-time is arayanlarin kurtaricisidir, ozellikle kahve manyagi ulkelerin birinde yasiyorsaniz.
starbucks, gloria jeans ve kahve dünyası gibi birbirine benzeyen mekanlarda, kahve ikramı yapan, kahvenin a'dan z'ye her şeyini bilen, asıl anlamı barmen olan kelime.
ayrıca kocaeli'de yürüyüş yolunun sonunda, giderken sağda kalan, tarçın cafe'nin tam karşısında; izmit'in farklı tiplemelerini birarada barındıran, içerisi bar havasında olan, yazın masa sandalyeyi kaldırıma çıkarmak suretiyle diğer mekanlardan hiçbir farkı kalmayan cafenin adı.
kocaelinin en boş insanlarının takıldığı cafenin ismidir.
Buraya gidenler o hap kadar yerde ,sıkış pıkış oturup birbirlerini süzmekten ,dışarda oturup milleti kesmekten,piyasa yapmaktan başka bişey bilmezler.sıra sıra dizilirler koca koca adamlar cam önüne vitrin mankeni gibi, pek eğlencelidir öyle amaçsız oturuşlarını görmek .dil çıkarıp eheheh tipe bak diyesi gelir insanın.
Starbucksa gitmenin, orda görülmenin ayrıcalık olduğunu hisseden tiplerle aynı zihniyete sahiptirler .Bir cafede oturmanın ne havası primi olucaksa artık, insanın idrak etmesi zor oluyor cidden.
Bu nedenle bir kez gitmek suretiyle nefret ettiğim, takılan insanları tanıdıkça daha bir nefret ettiğim ,hatta önünden geçmemeye bile özen gösterdiğim mekandır.
öm kısmına bar havası verilmiş tikky mekanı. bu dingiller genelde gazetelerini ve kahvelerini alıp artistyik triplere girerler. pahalıdır herhalde baya.
çeşitli kafe ve barlardaki garsonluk hayatımın sonunda tamamen tembelliğimden ve çakallığımdan kaynaklı olarak "ulan bu bardakiler çok salak yapıyo, ben de buraya geçsem iyi olur" diyerek giriştiğim meslektir. şanslı tarafım ise işi öğrendiğim ilk yer cafe&bar'dı. hem barmenimiz hem de baristamız vardı. bu sayede hem sıcak hem soğuk barını öğrenme fırsatım oldu. neyse la çok konuştuk, işe gitmem lazım. gelin de bi mocha ısmarlıyim. *
eğitimini msa'dan mı alsam, doors'tan mı alsam daha rahat iş bulurum diye düşünürken istanbul kahve akademisi'ni keşfedip onlarda karar kıldığım meslek.
benimdir. kendimi hala geliştirmekte olduğum meslek. yakında sertifikasına aday olup daha iyi bi barista olmak için çalışacağım, kahve konusunda uzmanlık isteyen mesletir.
bankadaki işimi bırakıp şuanda yaptığım meslektir(tilki kürkçü dükkanı hesabı),yoğunluk olduğu zamanlar streslidir ama inanılmaz zevklidir.. yüksek lisans ve askerlik derdini atlattıktan sonra kendi mekanımda yapacağım inşallah taşaklarımı gere gere..ha buarada 5 6 tane karamel macchiato,yada mocha söyleyen masalar,ağır küfürler yiyosunuz bilesiniz..son olarak cafede dünya kahvelerini söyleyen canlarım(ör;guatemala,colombia,kenya) hiçbiriniz o kahvelerin tadını bilmiyosunuz..bugüne kadar alayınızı test ettim farklı farklı kahveler göndererek,sosyal deney yaptım bildiğin,hiçbiri geri dönmedi yada şikayet olmadı..
starbucks yada kahve dünyası tarzı yerlerde çalışanlara verilen isim. bildiğin barmen gibi düşün işte. kariyer.net, yenibiriş.com, secretcv.com gibi sitelerde barista ilanı falan görürseniz bu meslek yani kulağınızda bulunsun.