bilimsel bir dili s*ktir ederek söylüyorum. bazı yerleşmelerin anasını belleyen yapıdır. kurarken beyni kullanmak gerekir zira beyin kullanılmadan yapılan barajlar yerleşmeleri su altında bırakıyor...
Türkiye'de DSi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve halihazırda işletmede olan 503 adet bulunan enerji ve sulama amaçlı yapılar. bunların 203 adeti keban barajı gibi buyük çaplı barajlardır, diğerleri ise ufak hes'lerdir. http://www.yerbilimleri.c...011/07/havza_haritasi.jpg
ülkemin dört yanını çevirmesini ve içme suyu ve hidroelektrik santral ile çevirmesini istediğim proje kimilerine göre çevreye zararlıda term ik santaller kömür yaka doğalgaz yakan dahamı faydalı hem ithal eidyoruz paramız gidiyor hemde zararlı.
1977 yapını bir orhan aksoy filmidir. türk sineması'nda çekilmiş en özgün fakat en bilinmeyen senaryolardan birine sahiptir. başrollerinde, türkan şoray, tarık akan gibi dev isimler oynamıştır. müthiş bir çelişkinin esiri filmdir. çok başarılıdır.
suyu toplama, sulama, elektrik üretmek amacıyla yapılır.
güneş ışınlarını emmek yerine yansıtan yeni ve büyük alanlar oluşturduğu için küresel ısınmaya ek katkıda bulunduğu; verimli toprakları su altına aldığı ve kimi tarihi yöreleri yok ettiği; bu nedenlerle de güneş ve rüzgar enerjisine ağırlık verilmesiyle dünya çapında gözden düştüğü belirtilen enerji elde etme biçimlerinden biri. ne yazık ki bizim ülkemizde hala revaçtalar. Taraf gazetesinin yazdığına göre 600 baraj yapımı için çalışmalar sürüyormuş.
oysa barajların ömürleri 50 yıl civarındadır; bu sürenin sonunda suların sürükleyip getirdiği toprakların çökelmesi sonucu derinliği süretle azalan ve bu nedenle de ekonomik olmaktan çıkan endüstri oluşumlarıdır. 21. yüzyılda su çok önemlidir ama hasankeyf gibi, allionoi gibi, zeugma gibi tarihi yörelerin, barajlar uğruna feda edilmesi de asla kabul edilmemelidir.
futbolcuların safları sıklaştırdıkları,saldırı mahaline dokuz on beş mesafede savunmasızca dikildikleri ve avuçlamak suretiyle erkekliklerini bir kere daha anımsadıkları oluşum.
icme ve sulama suyu saglamak, enerji uretmek amaciyla yapilan buyuk tesislerdir. beton, kaya gibi malzemelerden yapilirlar. alan bakimindan buyuk yer kaplarlar.