barış manço gibi bir şarkıcıya, sahip olduğu büyük cahil cesaretiyle ''sanatçı'' diyebilen bir insanın, sanattan zerre kadar anlamadığı gerçeğinin ifade edilişi. bir insanın ''arkadaşım eşşek'' isimli şarkıyı dinlerken, bundan keyif alması, ''arkadaşım eş arkadaşım şek arkadaşım eşşeek'' diyerek coşması, o insanın seviyesini de açıklıyor esasen. bu adam belki zamanının justin bieber'ı, ajdarı olabilir; ancak unutulmamalı ki, bir insana sanatçı demek için ''kafama sıkar giderim'' gibi bir şarkı yapmış olması gerekmektedir.
not: tamamen kişisel görüşümdür. barış manço, şahıs olarak, insan olduğu için saygı duyduğum biridir. her gün alışveriş yaptığım bakkala, ekmek aldığım fırına ve çalışanlarına nasıl saygı duyuyorsam, barış manço'ya da bir insan olduğu için saygı duyuyorum. şarkılarının yetersizliğini, güzel olmayışını belirtmem de saygısızlık olarak algılanmasın.
kıraathane entelektüelleri tarafından savunulması pek sevilen önermedir. sanatı bu çakma entelektüeller bilmeyecek de siz mi bileceksiniz kokulu ayaklı pis halk sizi.
barış manço kültürünü bir iki şarkıyla sınırlamış birinin beyanı.bu büyük sanatçıyı ajdarla bir tutacak kadar küçülmüş.halil ibrahim sofrası,sarı çizmeli mehmet ağa,dört kapı,olmaya devlet cihanda,dıral dedenin düdüğü,hemşerim memleket nire ve lahmacun-hamburger ile simgeleştirdiği müthiş bir doğu batı sentezi olan lahburger ilk aklıma gelenler...bunların sözlerini bi oku lütfen.ölmüş gitmiş adama bu sözlükteki düşmanlık nedir yaa!!...
(bkz: sen olayı çok yanlış anlamışsın) öncelikle barış manço yediden yetmışe herkesin abisiydi bunun sebebi herkesin duygularina cevap vermis olmasina ayni zamanda ülkesini seven abimizdi. A
rkadsim essek, bal bocegi bu tarz sarkilarini cocuklar icin soylemistir sadece bir kesime hitap etmiyor. Eger birinin sanatı begenilmiyorsa bunu baska birinin yaptigi sanatı göstermekte ne kadar dogru bilemiyeceğim.
barış mancoya sanatci denilip denilmeyecegi tartisilir. ancak her ne kadar sesini sarkilarini cok sevsem de kafama sıkar giderim sozlerini iceren sarkiyi soyleyen sarkiciya da sanatci denilemez.
birinin sanatci olup olmadigi tartisilirken bir baska sarkici referans olamaz.
Düpedüz kendini üstün görüp değişik olma çabasında olan bilinçsiz insan teoremidir. Yanlış birşeyi savunuyorsun, bari savunma yolun ve gerekçelerin doğru olsun ama oda yanlış. Üstüne birde saçma fikrini desteklemeyeni sanattan anlamıyor diye eleştirmişsin, yazık resmen.
Büyük ihtimal anlamayacaksın ama şu şarkıları bir aç dinle derim. Dönence, halil ibrahim sofrası, alla beni pulla beni, gesi bağları, unutamadım, kol düğmeleri, gülpembe, yaz dostum, domates biber patlıcan, hal hal, can bedenden çıkmayınca, işte hendek işte deve, dere boyu kavaklar, aynalı kemer, geçti dost kervanı, dağlar dağlar, kazma.. Sözlerine, müzikal kalitesine kulak ver. Eğer halen fikrin değişmezse alttaki video benden sana gelsin.
sevgili barış manço olmasaydı türkçe rock bu kadar ilerlemiş olur muydu diye sordurur. sadece bir şarkısına bakarak bir adamı kötülemek sanatçı değil demek ayıptır.
mağarasından 1950 yılında çıkmış 'm' kaşlı ortadoğuluların sanat diye bir şeyden haberdar olmakla kalmayıp sanat eleştirisi yapmaya kalkıştığını hayretler içinde gördüğümüz durum. söylesene keko, mırrayı bırakıp beyaz şaraba da geçtiniz mi?
bu arkadaşın barış manço düşmanlığının sebebi nedir;çok merak ediyorum.barış ağabey bi şarkısında der ki altın çöpe düşse değerin kaybeder mi,tenekeyi parlatsan hiç çeyrek altın eder mi?
kim ne derse desin.bu saçmalıklar barış mançonun sanatçılığından bişey götürmez.kaldı ki barış manço hayatta iken kendisini asla sanatçı olarak nitelememiş ve bu ünvanın halkın vereceği bir ödül olduğunu belirtmiştir.
asıl bir insan barış mançoya sanatçı diyemeyecek kadar cahil ise sanatı bilmiyordur. barış manço pek çok farklı tarzda muzik yapmış bu ülkedeki nadir çok yönlü sanat insanıdır. belki iyi bir aktör değildir ama müzik alanında çağının çok ilerisinde bir sanatçıdır. türkiye'de psychedelic rocktan tutunda country muziğe kadar pek çok türde müzik yapmıştır.
bu adam sanatçıdan öte sanattır be sanat.