bankacılık

entry83 galeri0
    83.
  1. "Bankacılık pek çok kişinin düşündüğü gibi önce mevduat toplamak, sonra kredi vermek değildir. Tam tersidir; önce kredi verir, mevduat yaratır, sonra bunları toplar. Bankalar, para yaratabilme ayrıcalığına sahip kuruluşlardır ve sermayelerinin kat kat üzerinde kredi vererek para yaratabilirler.

    Bankaların hedefinde ülke için değer yaratmak, yatırımlar yoluyla istihdama ve büyümeye katkı vermek vardır. Bu yatırımlar sonucunda servet, yani tasarruflar ve mevduat artırılmış olur. Bankalar, aslında ülkenin kalkınmasına kaynak aktarır ve tasarrufların oluşması için ortam yaratır. Siz 1 lira sermaye ile 10 liralık kredi verirsiniz. 10 lira kredi alan müşteri, yaptığı yatırımla bunu 100’e çıkarmışsa, mevduat da 100 liraya çıkar. Bankalar yaratılan bu servetlerin koruyucusu olur ki, bu döngü devam edebilsin."

    https://bankadunyasi.com/...ama-misyonlari-degisecek/
    0 ...
  2. 82.
  3. --spoiler--
    işten çıkarma yasağına rağmen geçen yıl bankaların personel sayısı 2 bin 224 azalırken 256 şube de kapandı. 5 yılda kapanan şube sayısı 838, istihdam kaybı ise 10 bin 86 oldu.
    https://www.sozcu.com.tr/...kaci-issiz-kaldi-6235126/
    --spoiler--
    1 ...
  4. 81.
  5. Banka satıcılığı. Çok komikmiş kardeş.
    1 ...
  6. 80.
  7. Bu işle iştigal olanları merak ettiğim meslektir.
    1 ...
  8. 78.
  9. Teknolojiyle doğru orantılı olarak istihdamı azalan sektördür. Günümüzde pek çok insan cebindeki internetten işlem yaparken bankalara büyük meblağlı ya da teferruatlı işlemler için gidiliyor.
    0 ...
  10. 77.
  11. sistem açısından, gelir adaletsizliğinin en önemli enstrümanıdır. çalışan açısından diğer modern köleliktir. Pardon modern değil. Hatta ortaçağ köleleri gibidir git para kazan gel derler.
    0 ...
  12. 76.
  13. zor iştir zor, beyniniz hamur olur.
    0 ...
  14. 75.
  15. en çok para getiren meslek 320.000 tl-600.000 tl (özel sermaye) arası maaşla.
    1 ...
  16. 74.
  17. --spoiler--
    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, önümüzdeki dönemde bankacılığa alternatif finansman modellerini hayata geçireceklerini söyledi.
    https://www.sozcu.com.tr/...nemi-bitiyor-3942294/amp/
    --spoiler--
    0 ...
  18. 73.
  19. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre, Türk bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü ocak ayında 3 trilyon 860 milyar 881 milyon lira oldu.
    0 ...
  20. 72.
  21. Sektöre giriş kolay, beyniniz olmasa da ağzınızın olması yeterli. işe girişten emekliliğe kadar hep bu organla iş yapacaksınız. Müşteriye sakso, yöneticiye sakso. Bunu yapabilirseniz işiniz Almanya'dan iyi. Tabi başarı da sadece bununla da olmuyor, gerçekten çalışıp da biryere gelebilenler de var ama binde bir. Onlar da saksoculara göre 2 3 kat daha yavaş terfi ve zam alıyor.

    Yalanın biri bin para, yalakalık, kaypaklık işin devamlılığı için önemli etmen. Hem bunları yapıp hem de oç olursanız kısa zamanda tepelere çıkarsınız. Bundan sonra da hiç bi zikim yapmadan zik gibi otursanız ve ayda yılda bir boktan bir işe imza atsanız yeterli. Örneğin gmy oldunuz, altınızda yüzlerce çalışan ve hepsi daşşağınızı yalamaya can atıyor. Bir gün sıkıldınız ve ekibinizdeki salaklara "beyler biz neden bok satmıyoruz? Acayip satılır, haydi tüm şube pazarlama ekiplerine bok satma hedefi verin" dediniz. Ekibiniz size önce hayranlıkla bakacak ve gerçekten süper fikir dercesine kafasını sallayıp, süoer fikir efendim nidalarıyla sizi şaha kaldıracak. Bundan sonra tüm pazarlama ekibine bu hedefler verilecek ve haydi bok seferberliğine diye hergün şakşakçı mailleri atılacak. Bok işi müthiş bir fikir diye lanse edilecek.

    Meslek değil bu bankacılık. Çaresizce başvurulan, işe başladıktan sonra sanki dünyada başka iş yokmuş gibi beyinlere yerleşen, insanı başka meziyeti yokmuş gibi şartlandıran, bereketsiz bir iş.

    Hele yöneticiniz de ibnenin tekiyse ki 10 yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum yüzde 99'u öyle, vay halinize. Her sabah ananızı sorar.

    Yazacak çoook şey var ama vaktim yok. Ara ara yazacağım.
    0 ...
  22. 71.
  23. 6 senedir sektörün içindeyim. iyi kötü bir yöneticilik mertebesine ulaştım. Benden daha tecrübeli olan abilerimiz ablalarımız vardır tabii ki. Ama sektöre girmek isteyen arkadaşlara artısını eksisini anlatmaya çalışacağım.

    Artıları :

    +bankacının sosyal statüsü kalmadı denilse de bankacılık mesleği kalifiye bir meslektir. Dilediğiniz zaman iş bulabilirsiniz. Aç kalmazsınız en azından.

    + maaşlar düşük başlar, zamanla performansınıza bağlı olarak artış gösterecektir. (6 yıl önce 1600 net maaş alırken şimdi 3.800 + primlerle beraber 5.000 e yakın bir maaşım var.)

    Eksileri :

    -özel sektörde çalışacaksanız her türlü baskıya dayanıklı olmalısınız. Sizden beklenen her zaman yüksek olacak. Çok nadir teşekkür duyacaksınız. Sizden istenilen 1x ise neden 1.5x olmadı. Onu yapsan neden 2x olmadı diye sorgulanacaksınız.

    -Toplum nezdinde güveninizin sarsılması muhtemel

    -Ben bu sektöre girip de ‘’yaşın kaç?’’ sorusunun cevabını alınca ‘’aa hiç göstermiyorsun’’ cevabı alanı görmedim. Evet yaşınızı hatta fazlasını göstereceksiniz. insanı yoran bir meslek.

    -çalıştığınız kurum için ne kadar düzgün çalıştığınız değil kuruma ne kazandırdınız? Önemli olan bu.

    -Çalışma süreniz haftada 45 saatle sınırlı değildir. Hatta ben 45 saat çalışıyorum diyen özel sektörde bankacılık yapan varsa kendisinin ne kadar şanslı olduğunu hatırlatmak istiyorum.

    işin özü gerçekten zor bir meslek, dışardan şatafatlı gözükse de bankacılık sistemi gerçekten zor. Her işin zorluğu vardır tabii ki. Ama Türkiye’de insanların parasını yönetmek -ki çoğu insan için canından önce gelir- gerçekten zor. Hepimize bol kolaylıklar.
    2 ...
  24. 70.
  25. Kadin çalısanlari genelde güzel.
    1 ...
  26. 69.
  27. genelde erkek çalışanlarının kadın müşterilere yürüdüğü sektör.

    nereden mi biliyorum?
    burada ki bir arkadaştan tabiki.
    gülücük.gülücük.gülücük.
    4 ...
  28. 68.
  29. bankacılık resmi dolandırıcılıktır. bunu bankacılar bile itiraf ederler.
    3 ...
  30. 67.
  31. normalde üşenirim okumaya ama okudum ve üzüldüm lan. ciddi söylüyorum her sabah nasıl söverek işe kalktığın gözümün önüne geldi amk. ben iktisat okuyan bir öğrenciyim ve çevremdekiler banka meraklısı tabi iş direkt oraya kayıyor onlar ne yapsın. inşallah senin gibi zorluklarla karşılaşmayız ve severek yapacağımız bir işimiz olur.

    hayatında sevdiğin, gülerek yaptığın işlerde çalışman dileğiyle sayın yazar, allah yardımcın olsun.
    2 ...
  32. 67.
  33. tam anlamıyla bir hastalıktır.

    bu sektöre giren insanların %95'i çalışacak daha iyi bir iş bulamadıkları için burayı seçerler. ilk zamanlarda para kazanmanın verdiği hazla hayatlarından memnun görünürler ancak ilerleyen dönemde bu haz ortadan kalkar.

    allah kimseyi faize, bankalara muhtaç etmesin. bu sektörde çalışmayı düşünenler varsa da maaş kriterini 2. sıraya atıp çalışacakları bankadaki yönetici-personel ve personel-müşteri ilişkilerini analiz edip doğru bankayı seçmeleri gelecek yaşantıları için büyük önem arz etmektedir.
    1 ...
  34. 66.
  35. dünyanın kanının emen sistemin adı.

    iğne dahi üretmezler. ama eşek yüküyle para kazanırlar.
    1 ...
  36. 65.
  37. Şubeci değilseniz, hedef baskısı yoksa eğlenceli bile denebilir...
    3 ...
  38. 64.
  39. Dine göre haramdır. Sebebi faizdir.
    0 ...
  40. 63.
  41. göründüğündne zor bi iş.
    0 ...
  42. 62.
  43. parayla ugrasilan her isin agir dikkat ve stres gerektirdigi icin yorucu bir meslektir.Ayrica devlet gibi kadro garantisi olmadigi icin adami kapinin onune koyuverirler.
    1 ...
  44. 61.
  45. Küçükken doktor mühendis olmak isteyen çocukların büyüyünce edindikleri envai zoraki mesleklerden biridir.
    1 ...
  46. 60.
  47. Dünya üzerinde yahudilerin hakimiyet sağladığı alanlardan biri.türkiye'de bir cemaate ait bir bankanın yönetiminde bile bir yahudi vardı.ve onlar bunu biliyordu.
    0 ...
  48. 59.
  49. dışarıdan gayet güzel gözüken ama gelip 1 ay gibi az bi süre çalışıldığında bile durumun görünenden farklı olduğunun anlaşılacağı meslek. mesleğim.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük