güvenilecek insana zaten sormadan anlatır paylaşırsın derdini oysa güvenilmeyecek insansa sizin sorununuzu öğrenmek kendi merakını gidermek için bu cümleyi kurar ' bana güvenebilirsin ' aslında amacı sizin sorununuzu öğrenip bundan keyif almak içindir...bu cümle zaten gereksiz olduğu için kişiye inandırıcı gelmez...
ama bunu onun yüzüne vurmayacaksın, aksine güveniyorum diyeceksin, en çok sana güveniyorum diyeceksin, nasıl olsa o sana kazık atacak ya, alacaksın o kazığın üzerine otutacaksın onu.
+ bana güvenebilirsin.
- güvendim gitti sana.
+ ?!? bu kadar çabuk mu! bir ayna versene bana.
- al ayna sana.
+ anneeeee!
- korkmaaa. (ne gördü ki aynada? )
bu lafi ya da benzeri sozleri duydugunuzda işgilleneceginiz * , kendini guven konusunda teyit ettirmek isteyen kisinin soyleyecegi soz. kendine guvenen ya da guvenilecek kisi, bu sozu sozu soyleme geregi duymaz.
içten görünüşüne kanıp söylerseniz bir sırrınızı yarın okulda veya işte herkes size sırrınızdan bahseder. sizede o kişinin kafasını kırmak kalır efenim.
(bkz: yalan)
en temiz yalan. tutma ihtimali, söylenen ana göre değişir. eğer söylenen kişi, an itibariyle sevgilisinden derin kazık yemişse, yok dostum, zor dostum bu iş olmaz. ancak yediği kazığın üstünden takribi 1 yıl kadar süre geçmiş ve sevgili artık kabarmış hindi modunda arayıştaysa, çok net yedirirsin.
(bkz: afiyet şeker olsun)