akarsu yatakları üzerinden ülkemize getirildiği rivayet edilmektedir. hatta o yüzden akarsulara tatlı su deniyormuş. oha ne biçim mitoloji uydurdum lan altı ay sonra tekrar okursam ben bile inanırım.
tanim: yahu neyin nereden geldiğinin ne önemi var? rakıyı türkler icat etmiş olsa ne, yunanlar icat etmiş olsa ne, içince kafa yapıyorsa yeter.
baklava yunanistan'ın başkenti gaziantep de doğmuş bir çeşit hamurlu şerbetli tatlıdır. ikinci manukyan sokağında kriykos belediyesinin hemen altında bulunan atinalı eşrefoğulları since-1931 dükkanından yemenizi tavsiye ederim. inanılmaz lezzetlidir.
bir çok kez çürütülmüş bir tezdir. gerçekleri net olarak bilinen ama bazı yunansever arkadaşların kendine eksi istemek gibi fantezilerden dolayı ortalık karıştırıcı başlık anması olayı.
Türkiye sınırları içinde Kat kat cevizli,Fıstıklı veya Fındıklı yufkanın üstüne Şerbet dökülerek yapılan belki 100'den fazla tatlı varken baklava Yunan'dan çalıntı demek saçmalıktır.
Baklavanın yüzlerce değişik varyantından biri olan Bülbül yuvası, Fıstıklı sarma, buzmaka Yunan'da var mı acaba? Veya Yunan'da bir baklava kültürü var mı? Baklava bizde bayramların olmazsa olmazıdır. Aynı şekilde eskiden Osmanlı'da asker ulufe alırken saray mutfağından ocağa devasa tepsilerde baklava gönderilirdi. Halen Anadolu'da kız istemeye Baklavayla gidilir. Sözde Nişanda baklava yenir. Mutlu günlerin tatlısıdır baklava. Bizde her ruh haline uygun bir tatlı vardır çünkü. Cenazede helva, Çocuk görmesinde kan şekerinden yapılma Muhallebi yenir. Neyse merak edenler bilsin diye söylüyorum Yunan baklavası da şekerli milföyümtrak bişey zaten. Şerbeti az çıtırı fazla Yağlı değişik bişey.