böyle meyvelerin sebzelerin üstüne fiyat yazmayıp tartmadan itelemesi var ya onu yapınca anasını sikesim geliyor. fazla para vermek değil mevzu alsın canı sağ olsun 2-3 lira fazla bizi batırmaz amk ama insanın zoruna giden kazıklanma duygusu sikilme hissiyatı, dolandırılma kerizliği. ulan biz küçük esnaf kazansın komşumuz adam diye bakkala gidiyoruz herifçi oğlu 2 tane anamur muza 3 lira para alıyor. lan kilosu zaten 4 lira bunun amk ne demeye o kadar para alıyorsun.
aslında kardeşim bunlardan alışveriş yapmayacaksın devletini düşünüyorsan. fiş kesme ne hak getire adamlar bir kuruş vergi vermiyor lan. bizim eski bakkal 3 yılda 750 bin tlilk dükkan almıştı tabi alır amk vergisi yok algısı yok basit usül muhasebeden görünüyor. büyük market öyle mi amk ne alırsan al vergisini veriyor devlete hem de bakkala göre daha ucuz. deli oldum lan sabah sabah derdimi sikiyim demeyecem haklıyım.
bakkal günümüzde nesilleri iyice azalan aylık maaşla çalışanların veya durumu zayıf insanların rahatça alışveriş yapıp deftere yazdırıp ay sonunda parasını ödediği şirin bir yerdi. fakat büyük marketlere yenilmek üzereler. uzatmaları oynuyorlar başbakanın, kapatsınlar 100 bakkal birleşip büyük market kursunlar kelimesi onları çok üzmüştü. bakkalcılık kaybolan meslekler arasına girip unutulacaklar listesine girecektir.
bir zamanlar adına türkü bile yazılmıştı. mahmut tuncer in ünlü türküsü o dönemler ortalığı kasıp kavuruyordu.
şarkı şöyleydi.
bakkal amca bakkal amca.
yağın var mı var var.
unun var mı var var.
şekerin var mı var var.
ne duruyorsun helva yapsana.